• 瀏覽: 3,793
  • 回覆: 50
明智的工業界 !

渾蛋的政客 !

舊時就話八軍聯軍打9中國
家下就個個怕中國勁搞到要杯葛唔敢用

歐洲國家真的是好了傷疤忘了疼,明明美國才是危害他們信息安全的國家,前幾年鬧的沸沸揚揚的美國對盟國領導人和機構都不放過,監聽門事件過去才多久?國家就應該多提這事。

現在卻被美國人忽悠是非不分,忘了他們的主人才是真正的幕后真凶!歐洲國家跟加拿大和澳大利亞一樣,就喜歡做美國的狗,沒辦法。

引用:
原帖由 williamsze31 於 2019-1-20 04:11 PM 發表
冇必要如此回應人家!
為什么不 !

美國及其盟友推動的技術民粹主義害處不可小覷 !

引用:
原帖由 lubet 於 2019-1-20 07:55 AM 發表

如果我老豆是李嘉誠,我很多事情就能解決
但李+x 好多嘢都搞不掂

引用:
原帖由 bestwin61 於 2019-1-20 06:10 PM 發表

但李+x 好多嘢都搞不掂
例如呢?所以唔多覺佢投資尾國市場!因為民粹主意同政治太恐怖!

引用:
原帖由 水底回收的豬豬 於 2019-1-20 06:29 PM 發表

例如呢?所以唔多覺佢投資尾國市場!因為民粹主意同政治太恐怖!
只可以講佢不是神

胳肋底有壓力

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-1-20 07:03 AM 發表

加拿大唔俾500億大陸賺,就要俾2000億歐美日韓"鋸''。你話邊個緊邊個嘞?而且加拿大的零售業絕大部分都係美國公司操控,佢哋啲錢俾邊個賺、根本都冇話語權。 ...
咁係咪大陸可以制裁楓葉仔唔賣嘢等佢地斷水斷糧
同一道理,老美唔買大陸嘢實仆街,大陸係咪應該要制裁老美等佢斷水斷糧,唔使老美加關稅,反而逢出口去美國都要抽出口稅?

引用:
原帖由 kk12 於 2019-1-20 06:37 PM 發表
胳肋底有壓力
好頭痕 !

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-1-20 07:46 AM 發表
沒有證據就封殺嗎?

除了艱難大,老德幾時也是美國跟屁蟲?
不嬲都係,歐洲根本冇軍隊,全部都係美國統率,歐洲只是5美國傀儡!所以,施諾登爆料美國偷歐洲資料,歐洲只能做死蛇一條!

引用:
原帖由 bestwin61 於 2019-1-20 06:32 PM 發表

只可以講佢不是神
因為在政治之下,就算係過千億身家,都唔夠呢個飄忽的尾國政府玩,過去獅子銀行都俾地當提款機咁罰錢,呢種不正常的市場,誠哥決定放棄都好正常!

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-1-19 02:55 PM 發表
點解赤共咁鬼緊張華為的生意?
因為係解放軍亦即係共產黨的公司兼間諜機構

Germany 肯定不會不用華為

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]