• 瀏覽: 18,052
  • 回覆: 131
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 silanai 於 2019-1-19 08:04 發表

️說丶我們沒有假貨…………… 因為全部都是(假貨) 😰
馬騮最了解中國,説出真話

大劣蟈是偷呃拐騙才能有今天

九成九高仿,百分百冒牌
海關應執法啦

引用:
原帖由 guydan 於 2019-1-19 07:50 AM 發表
真係打官司係可以話日本品種
不代表是日本產
唔代表是假
當然冇產地來源冇生產商
起碼不符產品包裝相關條例
佢話日本黎既

常人當係日本本地種植生產

你吾好話佢基因有3%係日本。93%係大6。種植地喺大6,又可聲稱係日本

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-1-19 01:21 AM 發表
一聽來貨係來自大陸,有關部門都已經腳軟啦!咪由後佢地混水摸魚囉!正所謂打狗睇主人
高尚港人點會做呢d野,你咪亂講。
重有,唔好乜都講同大陸人有關,講到乜都唔關高尚港人事呀白痴。

大把水魚游過去

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-1-19 07:28 AM 發表
我覺得只要你永遠記住一分錢一分貨被人騙的機會就會相對地小很多😱😱😱😱😱
如果有人拎住果盒A貨賣$170呢

香港咁多愛國人士,寫明中國製造又平幾賠應該仲好賣

上等香港人 ,情何以堪,

大陸東三省黎嘅可以名正言順當日本貨,仲記唔記得當年嘅日本嘅偽滿州國?其實台灣,韓國出品一樣可以當日本貨,二戰前都係日本領士。

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-1-19 01:18 AM 發表
每年十二月至二月,日本草莓當造。很多人都會去油麻地果欄入貨,一盒盒草莓很吸引,但有一盒零舍不同。沒品種、沒有生產者、沒有等級,只有兩行日文字,究竟搞什麼鬼? 記者連續兩日到油麻地果欄放蛇,見到林林總總的日本草莓售價不同。大多數都寫上品種、生產者、等級。唯獨一家自稱售賣日本九州草莓的攤檔,包裝只是一個發泡膠盒,沒品...

https://i.ytimg.com/vi/LZgN0QK6eJk/hqd ...
根本油麻地果攔啲生果是劏客

引用:
原帖由 ivanshiu2003 於 2019-1-19 07:58 發表

中國人最崇洋崇日!
崇乜嘢洋,崇乜嘢日啊,只因大陸貨名聲不佳

香港始終係愚港

引用:
原帖由 133331628 於 2019-1-19 08:06 AM 發表

馬騮最了解中國,説出真話
說出真話在中國大陸是要付出(代價)的 ⋯⋯⋯⋯
還有自認天下第一丶打敗各個高手⋯⋯ 🙈

引用:
原帖由 anson6228 於 2019-1-19 06:00 AM 發表
賣假野全家冇好死,正賤種,絶子絶孫
咁樣中共國會死好多件。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]