• 瀏覽: 5,063
  • 回覆: 97
引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-20 11:35 PM 發表
共產黨將 異族人名字寫入憲法!
女乃共 就係賤中之賤
黑頭髮黑眼睛黃皮膚 對 金頭髮藍眼睛白皮膚
黑頭髮黑眼睛黃皮膚 對 黑頭髮黑眼睛黃皮膚
誰是異族誰在乃誰自作賤甘做奴隸
希望你不要因盲反而喪失思考

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-18 09:32 PM 發表
別人播歌自娛,不喜歡的話當作聼到噪音便是,不必介懷

大英帝國的國歌 在97年前日播夜播,我們也當作是噪音,不當是一囘事, 因爲大英帝國不是一個由我們香港人擁有的國家。

同樣道理,中華人民共和國是共產黨所擁有的國家,不是我們香港人自己所擁有的,所謂的國歌也只是一段噪音,可以忽略! ...
以前好多香港人一聽到電視放英國國歌,會做一件事情,做完之後會好失落。

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-1-25 05:32 AM 發表

以前好多香港人一聽到電視放英國國歌,會做一件事情,做完之後會好失落。
乜唔係關機咩?得張英女皇圖咁大把,浪費電力咋。

白痴仔仲係度發香港腳夢呀?

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-19 00:03 發表
香港人沒有擁有任何國家,所以都知道沒有自己的國歌
中華人民共和國人亦沒有擁有任何國家,卻以爲自己有國歌!
又係度自欺欺人,真可悲

引用:
原帖由 油站小小牛 於 2019-1-20 10:14 AM 發表

你啱!的確無確無人會响升旗禮搞事!因為係無可能嘅事⋯⋯⋯⋯⋯⋯己消失了⋯⋯⋯⋯
邊個被消失左?

引用:
原帖由 andychui2018 於 2019-1-25 08:52 AM 發表

邊個被消失左?
你無聽過港英時期嘅政治部咩?

引用:
原帖由 請你說真話 於 18/1/2019 21:32 發表
別人播歌自娛,不喜歡的話當作聼到噪音便是,不必介懷

大英帝國的國歌 在97年前日播夜播,我們也當作是噪音,不當是一囘事, 因爲大英帝國不是一個由我們香港人擁有的國家。

同樣道理,中華人民共和國是共產黨所擁有的國家,不是我們香港人自己所擁有的,所謂的國歌也只是一段噪音,可以忽略! ...
英治年代 如果你想升旗禮度搞事 或者唱國歌嗰時搞事 政治部好快會搵你 跟住就冇乜人搵到你 出返嚟嘅時候就精神有問題 !

你直接比D案例吧

引用:
原帖由 002534 於 2019-1-25 08:39 AM 發表

又係度自欺欺人,真可悲
同呢d生物講呢都多餘,佢地潛台詞都係港獨,但你想就俾你架啦?

引用:
原帖由 石叻 於 2019-1-19 04:42 PM 發表

清兵、英軍及皇軍最終都要離開香港,難道臭四🇨🇳大陸軍痞會有例外?😂😂😂😂😂
咁你等佢執左先返香港啦

引用:
原帖由 贏咗有雞食 於 2019-1-25 10:37 AM 發表

咁你等佢執左先返香港啦
大家要留港近距離欣賞🇨🇳共產政權潰敗。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]