• 瀏覽: 26,240
  • 回覆: 245
  • 追帖: 3
+4
《明報》今日報道,水務署3年前起,為牛潭尾濾水廠及大埔濾水廠加設氯氣生產設施,3項工程均判予工程師學會前主席、律政司長鄭若驊丈夫潘樂陶任主席的安樂工程或安樂與中國建築的聯營公司,全部未經公開招標。潘樂陶今午就他涉及僭建的案件到屯門裁判法院應訊後,多次表示不就本報報道作回應,「你再問多一百次,我都不會答你這個問題。」

哇好過份!!!!
未招標就已經左批左成億元工程!!!!
政府派4000蚊, 都要填form, 交資料, 呢d大事就

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20190118/s00001/1547800641635/未招標獲批水務署億元工程-潘樂陶拒回應-問多一百次都不會答

犯民又用玩粱英手法玩大波華。禍不及家人只係黑社會行事道德

引用:
原帖由 WakeUp77 於 2019-1-18 18:30 發表
犯民又用玩粱英手法玩大波華。禍不及家人只係黑社會行事道德
犯民係無道德先做到的

社會'主義新香港

提示: 違規內容已被屏蔽
大驚小怪~~~上億既錢洗L招標咩,咁好肉,招都係做show既啫

幾皮野D工程仔就招標喇
無乜肉食麻,放出去比你班友饑狗一吓囉

順便設幾十個關卡做下show~~~
你睇,幾嚴緊,幾皮野工程,用幾十萬成本去監管架

上億D工程就唔L洗睇啦,自己友麻,有餅仔分就得啦~~

制度崩壞

政府有冇解釋. ICAC有冇開file?

老婆係官,大工程當然比老公接!咁大舊錢點會益外人

黑暗……

香港玩撚完

引用:
原帖由 crcdoctor 於 2019-1-19 01:06 AM 發表
智障黃絲犯民那有腦來做判斷事非黑白,智障犯民個腦生在pat pat 到,智障男犯民只會用下主體思考,女智障犯民只懂得香港炮房不夠,喜歡隋地佔領人家地方扑野。😂😂😂😂 ...
你講緊安全屋單嘢?

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-1-19 02:10 AM 發表
老婆係官,大工程當然比老公接!咁大舊錢點會益外人
咁你又講撚錯喇

因為係自己友,所以男嘅就做工程,女嘅先有官做,唔係佢憑何德何能,可以做到律政司

鍵盤翻頁
左右