• 瀏覽: 9,906
  • 回覆: 183
  • 追帖: 1
+13
一個政權倒下前必定有走狗嘗試維護死撐,共奴依家就好似當年嘅日本新撰組咁拘捕同追殺維新義士,努力維護一個垃圾過時嘅政權,助紂為虐,殘害忠良

不過佢哋唔明白,其實佢哋點做都係阻擋唔到歷史的巨輪,都係敵不過時代變遷的命運,共產黨就有如江戶幕府一樣,已經竊國七十年,係時候『大政奉還』了

打老婆的班頭   降婦女的領袖

天若有情天亦老 人間正道是滄桑

佔有過更損失得多, 彷彿有循環因果
追憶 總比平凡易過,
沒試過那知真正愛, 無力再轉送別人
沒愛過那知真正痛, 原來面上沒傷痕
一世的錯為了一次的對
一世的冷為了一次的暖
要笑我笑我天生只有痴
明治維新都係打內戰,維新派係關鍵鳥羽.伏見打贏攘夷派幕府先倒台,鬼叫國民黨有百倍兵力都打輸…
「大政奉還」喎諗你應該唔知係咩一回事

發神經

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-1-18 02:31 PM 發表
一個政權倒下前必定有走狗嘗試維護死撐,共奴依家就好似當年嘅日本新撰組咁拘捕同追殺維新義士,努力維護一個垃圾過時嘅政權,助紂為虐,殘害忠良

不過佢哋唔明白,其實佢哋點做都係阻擋唔到歷史的巨輪,都係敵不過時代變遷的命運,共產黨就有如江戶幕府一樣,已經竊國七十年,係時候『大政奉還』了 ...
中共殘暴的話閣下仍然可以在香討暢所欲言?

出帖前麻煩自己先睇一次,自己忍得著吾笑才按發帖制

聽左三十年,你悶吾悶呀?

無獨有偶,滿清政府的覆亡義和團的扶清滅洋都出了不少力

國之將亡必有妖孽,政權的倒下必有走狗

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-1-18 14:48 發表
無獨有偶,滿清政府的覆亡義和團的扶清滅洋都出了不少力

國之將亡必有妖孽,政權的倒下必有走狗
彼此彼此,聖經上說,上帝要他滅亡,必先令他瘋狂>you

引用:
原帖由 小婆羅門 於 2019-1-18 02:47 PM 發表

中共殘暴的話閣下仍然可以在香討暢所欲言?

出帖前麻煩自己先睇一次,自己忍得著吾笑才按發帖制
23條之前還可以,如果在鬼國就唔得喇

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2019-1-18 02:39 PM 發表
明治維新都係打內戰,維新派係關鍵鳥羽.伏見打贏攘夷派幕府先倒台,鬼叫國民黨有百倍兵力都打輸…
「大政奉還」喎諗你應該唔知係咩一回事 ...
依家講緊新撰組(幕府的走狗),同幕府軍倒幕軍無關

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-1-18 02:31 PM 發表

不過佢哋唔明白,其實佢哋點做都係阻擋唔到歷史的巨輪,都係敵不過時代變遷的命運,共產黨就有如江戶幕府一樣,已經竊國七十年,係時候『大政奉還』了 ...
你咪共奴囉!

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-1-18 14:52 發表

依家講緊新撰組(幕府的走狗),同幕府軍倒幕軍無關
點會無關~新撰組就係保幕派,維新派坂本龍馬等要改革,先要最後一任將軍德川慶喜把持德川幕府倒台…你其實識唔識日本史

從古至今都係因為百姓冇啖好食被逼落草為寇搞革命推翻腐敗政府,但而家嘅大陸人人豐衣足食、穿金戴銀外遊時比鬼佬當上賓招待,邊個咁L得閒走去搞革命反政府?離離去去咪就係果班比毒果犯氓洗咗腦嘅廢青去反囉

提示: 違規內容已被屏蔽
當年日本?乜日本無咗啦?香港人咪無得去囉!

睇過幾集浪客劍心就學人引用日本歷史,中國五千多年歷史又唔去讀下,唔怪不得知D黃絲中文又唔得英文又唔得日文又唔得,做美狗學下英文,乃日本仔屎忽都學下日文啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]