• 瀏覽: 1,777
  • 回覆: 24
臺灣統一後:

『一國兩制』百年不變
國民黨主席推薦當任中國副主席
臺灣不需軍費開支,按2018年計(3277億臺元)全額分發臺灣市民十年
原臺灣軍人轉職警察提高治安水平
臺灣地區將連接國家電網
兩岸將更多便民通商制度

歡迎討論……

引用:
原帖由 一野吉爆你 於 2019-1-18 01:10 PM 發表
臺灣統一後:

『一國兩制』百年不變
國民黨主席推薦當任中國副主席
臺灣不需軍費開支,按2018年計(3277億臺元)全額分發臺灣市民十年
原臺灣軍人轉職警察提高治安水平
臺灣地區將連接國家電網
兩岸將更多便民通商制度

歡迎討論…… ...
『一國兩制』前要清楚驗收官場, 教界和傳媒的餡料, 宿清餘孽才好承諾。

只要統一萬事有相量,前事不計唔秋後算也可,最多似香港飯民做下小醜

武力攻台啦。

台灣用110v,大陸用220v電,到時咪即係要用人民幣幫台灣起過晒電網?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-1-18 05:09 PM 發表
台灣用110v,大陸用220v電,到時咪即係要用人民幣幫台灣起過晒電網?
使唔使香港揸車轉左軑

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-1-18 17:22 發表

使唔使香港揸車轉左軑
唔使,好似澳門咁,左軚右軚都俾出牌就已經夠,路繼續左上右落

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-1-18 17:09 發表
連接主電網,同分流民用火數一樣?

你洗唔洗問埋中東出產原油黎到臺灣d車洗唔洗換車先用到😂

台灣人最想就係維持現狀,跟本係唔見棺材都唔流眼淚,仲邊有得傾呢?

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-1-18 09:05 PM 發表
台灣人最想就係維持現狀,跟本係唔見棺材都唔流眼淚,仲邊有得傾呢?
台灣經濟咁差,啲人都想維持現狀?

引用:
原帖由 tony626 於 2019-1-18 09:09 PM 發表

台灣經濟咁差,啲人都想維持現狀?
係兩個問題嚟,莫非回歸人人有錢派咩?何況本身有幾佰萬綠人坐陣,藍營又係祗會賣囗乖,跟本係扮友好,邊個會去真心認真攪公投回歸呢?

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-1-18 21:15 發表

係兩個問題嚟,莫非回歸人人有錢派咩?何況本身有幾佰萬綠人坐陣,藍營又係祗會賣囗乖,跟本係扮友好,邊個會去真心認真攪公投回歸呢?
依家就係建議統一後用軍費派錢,好過買二手舊武器

引用:
原帖由 一野吉爆你 於 2019-1-19 08:26 AM 發表

依家就係建議統一後用軍費派錢,好過買二手舊武器
可以保留自己軍隊喎!佢會唔買?

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-1-19 08:45 發表

可以保留自己軍隊喎!佢會唔買?
買黎送錢比人洗?統一左邊個夠料埋黎?

大劣人推翻共產黨,擁有人類真正的自由民主,或許台灣人會自願回歸

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]