• 瀏覽: 1,776
  • 回覆: 24
引用:
原帖由 樹界降臨 於 2019-1-19 11:07 發表
大劣人推翻共產黨,擁有人類真正的自由民主,或許台灣人會自願回歸
真正的自由民主?臺灣有咩

引用:
原帖由 一野吉爆你 於 2019-1-19 11:42 AM 發表

真正的自由民主?臺灣有咩
陳水扁貪污坐監可以四圍去,台灣仲唔夠自由民主咩?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-1-18 05:09 PM 發表
台灣用110v,大陸用220v電,到時咪即係要用人民幣幫台灣起過晒電網?
只可以講唔識小出聲,可以7小次。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-1-18 05:09 PM 發表
台灣用110v,大陸用220v電,到時咪即係要用人民幣幫台灣起過晒電網?
台灣已經研究緊將全台電壓提升到220V

講咗幾十年土共都係得個講字

引用:
原帖由 一野吉爆你 於 2019-1-19 08:26 AM 發表

依家就係建議統一後用軍費派錢,好過買二手舊武器
賣武器都唔係主菜,最主要零件同維修,技術唔教晒你,你一定要幇襯番佢地,仲用d飛彈子彈炮彈,同你一年兩次軍演,射得7788又要買過,老美肥過豬,我有新野就賣d舊玩具俾你,老美真係幇你?南北韓若統一佢已經冇得收泡菜保護費,如果壽司同鳳梨酥又同填鴨結拜,咁老美唯有打生牛河同菲傭同強姦大國嘅主意,賣野俾佢地維生

引用:
原帖由 tony626 於 2019-1-19 11:52 發表

陳水扁貪污坐監可以四圍去,台灣仲唔夠自由民主咩?
加碼又點話

統一後出 ( 臺股通  )臺灣民眾發大財

臺灣行一國兩制,成立臺灣省人民代表大會,臺灣省各地區一人一票選人大代表,由人大代表推選臺灣省省長候選人,再由臺灣省人民一人一票選臺灣省省長。由臺灣省先行先試有中共特色的民主選舉。習總會否接受這樣的政制挑戰。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2019-1-19 19:32 發表
臺灣行一國兩制,成立臺灣省人民代表大會,臺灣省各地區一人一票選人大代表,由人大代表推選臺灣省省長候選人,再由臺灣省人民一人一票選臺灣省省長。由臺灣省先行先試有中共特色的民主選舉。習總會否接受這樣的政制挑戰。 ...
只要統一,什麽也可以討論

軍費派市民     可以
罵共產黨不足   可以   中國不斷完善  不斷做好😊
臺灣民眾,回歸吧大家發大財😄

引用:
原帖由 PaoHow 於 2019-1-19 19:32 發表
臺灣行一國兩制,成立臺灣省人民代表大會,臺灣省各地區一人一票選人大代表,由人大代表推選臺灣省省長候選人,再由臺灣省人民一人一票選臺灣省省長。由臺灣省先行先試有中共特色的民主選舉。習總會否接受這樣的政制挑戰。 ...
地方性選舉可以討論

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]