• 瀏覽: 994
  • 回覆: 6
+2
引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-1-18 12:19 PM 發表
眾新聞一位博客殷琦為香港醫療系統淪陷說出了其中一個重點,就是政府透過道德勒索脅迫前線醫護人員在接受不公平待遇的情況繼續工作。其實執掌醫療政策的要員早就溜了口風,表明自己根本就在道德勒索,例如陳肇始叫醫護人員捱義氣,醫管局高層叫大家一人行多一步。但特區政府和醫管局的罪名豈只道德勒索。一直以來,有關人士不斷發放錯誤訊息誤導公眾、製造社會各界的矛盾、將所有責任推到前線醫護人員之上才是最大的罪名。

有關 ...
政府有冇咁把炮呀? 透過道德勒索脅迫前線醫護人員在接受不公平待遇的情況繼續工作。
你問過梁家騮醫棍未呀?

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-1-18 12:19 PM 發表
眾新聞一位博客殷琦為香港醫療系統淪陷說出了其中一個重點,就是政府透過道德勒索脅迫前線醫護人員在接受不公平待遇的情況繼續工作。其實執掌醫療政策的要員早就溜了口風,表明自己根本就在道德勒索,例如陳肇始叫醫護人員捱義氣,醫管局高層叫大家一人行多一步。但特區政府和醫管局的罪名豈只道德勒索。一直以來,有關人士不斷發放錯誤訊息誤導公眾、製造社會各界的矛盾、將所有責任推到前線醫護人員之上才是最大的罪名。
有關 ...

點解會有咁多大陸人有「居港權」嘅!?
當年特區政府曾擔心其判決,
會 極嚴重 影響醫療、房屋、教育,
但當時的「正義」媒體、議員及其on9支持者,
熱烈地反對人大釋法,
仲罵特區政府係「 危言聳聽」!
樓主,當年你有冇份罵!?

不管前30年還是後30年,佢哋大部分係未開化嘅人 🙄
http://p.weibo.com/show/channerWbH5/1034:4329742862585941

附件

SmartSelect_20190119-085828_Chrome.jpg(103.13 KB)

咩叫道德勒索, 你resign吾比你走呀?

樓主, 人自己廢冇競爭力吾夠人爭冇人幫到佢, 比你去到美國一樣有移民湧入. 單程證問題你問公民黨.

但自問學識好過人道德高個人唔夠人爭就唔好自己喺度叫春

引用:
原帖由 黃老邪 於 2019-1-18 01:05 PM 發表

點解會有咁多大陸人有「居港權」嘅!?
當年特區政府曾擔心其判決,
會 極嚴重 影響醫療、房屋、教育,
但當時的「正義」媒體、議員及其on9支持者,
熱烈地反對人大釋法,
仲罵特區政府係「 危言聳聽」!
樓主,當年你有冇份罵!? ...
梁家杰話 畀外傭居港權, 畀左佢地都唔會黎香港住.
呢D 就係泛民既陰謀, 第二時外傭D子孫黎香港食福利都玩死香港.
係D廢青唔識諗先投佢地.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]