• 瀏覽: 1,432
  • 回覆: 13
引用:
原帖由 finalcountdown 於 18-1-2019 11:50 發表
中國駐加拿大大使盧沙野稱,若加拿大政府禁止華為參與加拿大發展5G網絡,將會有「後果」。

https://cdn.hk01.com/media/article/284389/thumbnail/a201d40171134deaf35af00c60cf6211.jpg

中共當自己黑社會?

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/284389/中國駐加拿大大使- ...
唔洗當啦……

美國婊子加麻大比自己人民食大麻都沒考慮過結果。
奴才就唔駛咁緊張拉。

堅決反對中華人民共和國干預別國內政,對別國政策說三道四.

成龍金句︰「中國製造會爆炸的」加拿大政府真係早著先鞭,觸覺非常敏銳.

可喜可賀也

甚麼後果, 要講清楚, 否則當你無到

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2019-1-18 11:57 AM 發表
甚麼後果, 要講清楚, 否則當你無到
現在講得太清楚, 日後就失去操作空間, 至於甚麼後果, 加拿大自己諗諗吧
最基本你加拿大阻我財路, 我也不會讓你發財

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2019-1-18 12:03 PM 發表

現在講得太清楚, 日後就失去操作空間, 至於甚麼後果, 加拿大自己諗諗吧
最基本你加拿大阻我財路, 我也不會讓你發財
加拿大最大貿易夥伴一定唔係中華人民共和國喎,就算同中國斷埋交都動不了人家分毫.

「後果」就係加拿大的5G網絡將會全部用晒又貴又慢的美國電訊設備 

引用:
原帖由 成受楊具祖洩 於 2019-1-18 12:05 PM 發表

加拿大最大貿易夥伴一定唔係中華人民共和國喎,就算同中國斷埋交都動不了人家分毫.
加拿大最大貿易夥伴是美國, 第二是中國. 現在得罪了第二大貿易夥伴, 而第一大夥伴美國經常剪加拿大羊毛 之前加拿大不斷跟中國傾中加貿易協議, 就係想增加籌碼制衡美國剪佢羊毛 你居然有上面這偉論, 真佩服

後果係華為執笠收檔

後果應該就係禁止加x大貨入口,gdp將會大倒退,估唔到加x大牛奶仔在事件處理上咁失敗!

話大陸似黑社會?
咁又點及美國同德國講搞歐洲到俄的天然氣管
會受美制裁咁惡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]