• 瀏覽: 5,089
  • 回覆: 38
不怕做不到,只怕想不到

基因只決定你來自什麽人,不決定你成爲什麽人
不錯,陶傑都老了。

陶杰咪就係這批又老又壞

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-18 12:46 AM 發表
陶杰

大陸人口老化,國家十分擔憂,“一孩政策”正式結束,獎勵生二三胎。官方嚴正指出,“人多好辦事”那一代已經進入退休年齡。龐大醫療養老問題,多個城市保險制度已無法支撐。
人口老化,加上“人多好辦事”那一代老化,即紅衛兵那一代老了,其實就是“壞人變老了”的現象,人口老而且質壞,難怪李克強總理頭痛。 ...
認同壞人變老了

1)清末就全民質素較優秀?太武斷
睇返歷史圖片,清末時好多人係衣不蔽體,連最基本嘅食穿住都成問題,普遍質素如何好?

2)另外,關於所讀大學嚟決定生育獎勵
記得睇過一篇文,中國嘅教育係扶貧式,普遍提升;
而外國教育係精英制,係商品,人民自己鬥錢多,越有錢越越可接受良好教育
清華北大哈佛劍橋等嘅學生,會睇嗰一萬幾千決定生唔生?
係都睇餸食飯,睇養唔養得起(指生活教育等質素),事業發展呢啲啦,就算睇利益都係稅務優惠啦
奬嗰一萬幾千喎,生個細路要養,女方又要冒被裁嘅險,我估連佢口中嘅低質人都唔會睇幾千蚊而生囉

陶老狗講緊自己      

雞蟲變老了仍然是雞蟲!你仍然是雞蟲傑

清末時好多文肓,山賊橫行。

陶傑所言非虛,曾話香港人不知所謂,信唔信佢

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-18 22:22 發表
當然信,
好多所謂香港人根本係偷渡落來嘅犯罪分子,犯罪分子當然係壞人
咁你幫犯罪分子做嘢,同佢地做朋友做同事算唔賤格

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-19 12:04 AM 發表
是賤格!
所以必須把犯罪分子遣返大陸,牠們哪裏來,就送囘哪裏去。
刮民黨敗兵都是在大陸走出來

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-19 00:04 發表
是賤格!
所以必須把犯罪分子遣返大陸,牠們哪裏來,就送囘哪裏去。
犯罪分子要遣返,賤格漢奸要判死刑

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]