• 瀏覽: 12,126
  • 回覆: 133
真係要承認佢唔係香港人

公民黨的老臣子愈來愈垃圾,為反對而反對。

引用:
原帖由 nose 於 2019-1-19 10:01 PM 發表

我唔知你單case嘅來龍去脈,所以我唔識評論。但執法係會用到常識,立法亦假設常識,我諗冇咩人會反對。如果唔假設常識,其實冇一條法例可以立到。 ...
係啦 內地都唔公報 拉人的準備 同所有來龍去脈。點解拉我呀?用下常識都知拉得啦。我犯左咩法呀?用下常識都知你犯左法啦。笑了

引用:
原帖由 rocketdog 於 2019-1-17 11:27 PM 發表
公文袋這幫烏合之畜牲簡直不知所謂,每隻都係顛狗淨係識亂吠!
公民袋 = 畜牲黨

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-1-18 04:11 AM 發表
涼瓜就是逢中必反.........一直只有無間斷好落力咁破壞香港
香港回歸 21 年!直至目前為止每一位做特首既....董建華、曾蔭權、梁振英都一樣總是比犯民政黨班人叫下台,反對共產黨、反國家、反中國憲法、反23條、反高鐵、反一地兩檢、反填海、反國教、反國歌、反國旗、反測試、反普通話等等......總之就係要反。犯民政黨班人生存既方式.......就係搵理由反對,無論政府做 ...
仲有反斬樹,醜婦莊話樹唔斬得,壓死人先算!

引用:
原帖由 nose 於 2019-1-17 11:43 PM 發表
普通法不嬲都好多灰色地帶,係靠常識同案例都決定。因為無論條文寫得幾清楚,都冇可能定義都所有嘅嘢。呢個本身應該係讀法律嘅人嘅常識。
民煮派一直存心愚弄無知善良既小市民

呢條瓜杰,早幾年食哂條水,笠唔少走人啦。

引用:
原帖由 nose 於 2019-1-19 10:01 PM 發表

我唔知你單case嘅來龍去脈,所以我唔識評論。但執法係會用到常識,立法亦假設常識,我諗冇咩人會反對。如果唔假設常識,其實冇一條法例可以立到。 ...
你咁有常識。話有常識就可以立法,咁根據你的常識用英文唱中國國歌犯唔犯法?香港好多中國人 唔識講普通話 只識講英文 咁湊起國歌 佢地唱英文 算唔算二次創作先?

公賊黨及人渣狗只會懂洗劫人民錢的害港政棍訟棍!!!!

褚生無講錯喎!

引用:
原帖由 fb666 於 17/1/2019 22:06 發表
梁家傑賴國歌法定義不清
褚簡寧串爆狀棍:你係大律師 冇常識判斷?2019年01月17日 18:13
https://hkgpao.com/wp-content/uploads/2019/01/2019-01-17-1024x536.jpeg
尊重國歌,不過唔支持立國歌法,梁家傑知唔知自己講緊咩?公民黨主席梁家傑日前出席電視節目《清心直說》,喺主持褚簡寧嘅質問下變得語無倫次,係都要死賴難定義咩 ...
涼大狀死個陣
大家拍手掌係常識

引用:
原帖由 前來外圍的神童 於 17/1/2019 22:37 發表
呢條友不知所謂。
入左老尾真理教……無得救

引用:
原帖由 星際邊緣的劉火 於 17/1/2019 22:38 發表
褚生真系好野,唯一尊重嘅印度朋友!
佢個d先叫做敢言
爛報個d唔係……係敢作

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]