• 瀏覽: 6,077
  • 回覆: 42
+6
【職場】作為打工仔,有咩開心得過中六合彩,然後裸辭唔使再打工受氣?就係成班同事都一齊中獎,然後一齊裸辭「劈炮唔撈」!大家一齊起腳飛起間公司!加拿大安大略省就有9個汽車零件工人夾份買彩票後中頭獎,累積獎金高達6000萬加幣(約3.5億港元),中獎後,9個工人集體辭職!Wow!齋聽都興奮!

大陸人贏彩票係唔敢真面目示人!

新聞來源連結:
https://www.edigest.hk/85125/workplace/同事-夾錢-買彩票-中頭獎-集體辭職-裸辭-彩票-職場/

附件

32947aed1976447685fb47b552cc9ef7.jpeg(41.3 KB)

mbwg-fxnvhvu7116933.png(315.14 KB)

2015100885765721.jpg(43.14 KB)

7QBEBQVP00AP0001.jpg(89.17 KB)

又話中國治安好??????!

保障私隱係個人嘅選擇
所謂真面目見人以後日日新知舊雨日日揾
人生安全心驚膽跳
美國最近有期大獎遲遲無人領
原來要做文件揾律師代領

夾份買咗間公司,一齊做老闆咪得囉!

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-1-17 02:44 PM 發表
夾份買咗間公司,一齊做老闆咪得囉!
咁咪要繼續做lor

之前係香港有個阿叉中頭獎上報紙,之前辭職返印度,最好係家鄕比人攪掂左

咩能野都大陸唔好,依架外國中獎券都拉埋大陸黎講,諗野真係上腦,唔能中意咪能係中國香港住羅

反中反上腦

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-1-17 01:58 PM 發表
【職場】作為打工仔,有咩開心得過中六合彩,然後裸辭唔使再打工受氣?就係成班同事都一齊中獎,然後一齊裸辭「劈炮唔撈」!大家一齊起腳飛起間公司!加拿大安大略省就有9個汽車零件工人夾份買彩票後中頭獎,累積獎金高達6000萬加幣(約3.5億港元),中獎後,9個工人集體辭職!Wow!齋聽都興奮!

https://images.edigest.hk/wp-content/uploads/2019/01/20 ...
富在深山有遠親!

中國人係咁,發左達就會多左好多親朋戚友。

so envy

引用:
原帖由 kelvin.... 於 2019-1-17 02:50 PM 發表
之前係香港有個阿叉中頭獎上報紙,之前辭職返印度,最好係家鄕比人攪掂左
係家鄕比人攪掂左 假嘅!
傳聞傳出後,好似係日月報記者䏈絡到條友,佢用啲錢買咗3個住宅單位,
上網會揾返資料。

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-1-17 01:58 PM 發表

https://images.edigest.hk/wp-content/uploads/2019/01/20 ...
單新聞關大陸乜事?

好好笑!

你真面目示人?

傻仔先用真面目示人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]