• 瀏覽: 5,631
  • 回覆: 86
+22
一路好走
佔中九子

佢地D仔女呢

引用:
原帖由 Super1 於 2019-1-17 12:24 PM 發表
在佔中案最後一天審訊,我的同案被告、前學聯常務秘書鍾耀華說:「我想其實真正的審訊並不是在法庭內……真正能夠審訊這場運動、審訊我們的,是我們自己每一個人。你在日常生活的實踐中,如果你堅持,記得那種感覺,繼續在你的生活裡做你能力範圍內做到的事,你就是判緊這場運動無罪……我始終不相信,經歷過自由的我們,在我們心底最幽微的地方,會甘心做一隻籠中鳥」。 ...
你呢啲泛民信徒都係傻既,否則又點會出現個咁白痴既scenario, 你班友跟住泛民去佔中堵路,屌鳩90幾萬大陸單雙非,以居港權湧入香港, 搶綜援福利,搶醫院牀位,搶學位,搶公屋及推爆樓價租金.

不過,"單雙非居港權" 及 "新移民入境即享全額現金綜援與公屋",卻係帶領你哋示威堵路既泛民,喺2001年及2013年用打官司控告香港政府而掙返嚟!

你話吊鬼唔吊鬼?

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-1-17 03:43 PM 發表
成篇野重點係號召9月28日 佔過中嘅人出翻黎。比心理壓力法官判罪吾好咁重手吧。
冇左狗糧,肯出黎咪得番數十隻食屎狗...

九唔撘八嘅社評!
又要做漢奸,又想被歌頌!

早知今日

自我感覺良好, 要重判先得, 因為一定會再犯...

引用:
原帖由 Super1 於 2019-1-17 12:24 PM 發表
在佔中案最後一天審訊,我的同案被告、前學聯常務秘書鍾耀華說:「我想其實真正的審訊並不是在法庭內……真正能夠審訊這場運動、審訊我們的,是我們自己每一個人。你在日常生活的實踐中,如果你堅持,記得那種感覺,繼續在你的生活裡做你能力範圍內做到的事,你就是判緊這場運動無罪……我始終不相信,經歷過自由的我們,在我們心底最幽微的地方,會甘心做一隻籠中鳥」。 ...
籠中鳥?  英國人統治香港百幾年,有邊任港督係由香港人普選產生?  又唔見戴耀庭班泛民pk屌鳩港英統治係鳥籠?

你班泛民pk當年仲笑淫淫,接受無普選欽港督既政治委任,入立法局及市政局做委任議員,食咗幾十年免費政治午餐!  又唔見你班泛民pk話港英政治制度係鳥籠?

泛民今日得唔到政治委任既利益,要跟民建聯喺選舉中競爭議席,就馬上屌鳩香港政治係鳥籠,你班泛民仲有無丁點廉恥?

記住咪很要代表律師求情呀!求情爛春袋

引用:
佔中狗屎洗乾淨個蘿柚去坐監啦!

寫咁多野,浪費閱讀時間

一句講晒:你告我阻街、阻差辦公、扔垃圾,我就認罪!告重d罪就唔合理,我唔認

引用:
在佔中案最後一天審訊,我的同案被告、前學聯常務秘書鍾耀華說:「我想其實真正的審訊並不是在法庭內……真正能夠審訊這場運動、審訊我們的,是我們自己每一個人。你在日常生活的實踐中,如果你堅持,記得那種感覺,繼續在你的生活裡做你能力範圍內做到的事,你就是判緊這場運動無罪……我始終不相信,經歷過自由的我們,在我們心底最幽微的地方,會甘心做一隻籠中鳥」。
在今年 4 月 9 日我們被法庭定罪之先,我希望每一 ...
up咁多把冧咩!我奸你老X都有理由和原因100條。官判都唔信咁就多魚了

佔中L甘心做籠中(監倉)鳥,抵死

有僕街甘心做漢奸跟美狗,我哋中國香港人做籠中鳥又有乜所謂喎。

早知今日,何必當初!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]