• 瀏覽: 5,615
  • 回覆: 86
+22
樓主,你知唔知你美國主子點對佔領華爾街班人
對住果班人判左坐十幾碌呀
香港點可以唔跟標準辦事

引用:
原帖由 Super1 於 2019-1-17 12:24 PM 發表
在佔中案最後一天審訊,我的同案被告、前學聯常務秘書鍾耀華說:「我想其實真正的審訊並不是在法庭內……真正能夠審訊這場運動、審訊我們的,是我們自己每一個人。你在日常生活的實踐中,如果你堅持,記得那種感覺,繼續在你的生活裡做你能力範圍內做到的事,你就是判緊這場運動無罪……我始終不相信,經歷過自由的我們,在我們心底最幽微的地方,會甘心做一隻籠中鳥」。 ...
一句到尾!英國管治香港百幾年,有無民主、自由?有無普選港督?普選立法局?呢九個人都响香港幾十年,點解嗰陣唔爭取?難道麥理浩、尢德、彭定康係我哋香港人選出嚟嘅?定我活响另一個由英國委任港督嘅香港?

你甘心做籠中鳥嗎?— 佔中九子案後記
---------------------------------------------------

做籠中鳥會係點?
你而家係咪做緊?

犯民,令市民反感,香港發展越來越慢

全是垃圾

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2019-1-17 02:45 PM 發表
樓主,你知唔知你美國主子點對佔領華爾街班人
對住果班人判左坐十幾碌呀
香港點可以唔跟標準辦事
美國主子點對佔領華爾街班人

附件

wall street.JPG(86.46 KB)

wall street.JPG

引用:
原帖由 Super1 於 2019-1-17 12:24 PM 發表
在佔中案最後一天審訊,我的同案被告、前學聯常務秘書鍾耀華說:「我想其實真正的審訊並不是在法庭內……真正能夠審訊這場運動、審訊我們的,是我們自己每一個人。你在日常生活的實踐中,如果你堅持,記得那種感覺,繼續在你的生活裡做你能力範圍內做到的事,你就是判緊這場運動無罪……我始終不相信,經歷過自由的我們,在我們心底最幽微的地方,會甘心做一隻籠中鳥」。 ...
不論乜嘢政體,點都係籠中鳥,只不過設備唔同啫。

我要真找數呀,李班冚家拎

食屎啦,垃圾

成篇野重點係號召9月28日 佔過中嘅人出翻黎。比心理壓力法官判罪吾好咁重手吧。

簡單講:當初話公民抗命肯認罪,因為罪成都係罰社會服務令,咁咪ok囉;依?依家要坐牢?咁我唔認啦
呢d算唔算搬龍門??

我要真找數!!!

坐監就你哋份! 唔好講咁多嘢啦 !

引用:
不甘心做一隻籠中鳥, 但可以日日自J做手中鳥.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]