• 瀏覽: 63,034
  • 回覆: 706
  • 追帖: 3
+248
最近自由行開始失控,比以前水貨年代更嚴重

澳門早前都是

引用:
原帖由 kwanhung 於 2019-1-16 01:42 PM 發表
前日下午3時許,上環信德中心有一名內地男旅客懷疑違例吸煙,兩男一女控煙辦人員打算檢控,豈料內地客毫不理會更轉身欲離開,執法人員趨前截停,內地客舉起手機拍攝,雙方情緒激動當眾拉扯,最後逾十名警員到場處理,部份警員更手持盾牌警棍。...

...
按國際慣例,開槍射殺吧

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-1-16 02:04 PM 發表
從前香港不少木屋區大火,有家庭仲被燒到下家鏟,都係班吸煙人仕亂彈煙頭疪股引致

199x彌敦道嘉利大廈大火,都好似同當時工人吸煙有關,燒八仙嶺,害死咁多師生,都係有學生在草叢食煙攪出黎,吸煙害死咁多人,仲可以食得安心嗎?無恥! ...
一年因車禍死傷好似仲多人喎,咁仲揸車

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 16/1/2019 13:50 發表
中囯大陸自由行大叫,你不是中國人嗎?

香港公安仲唔放人
香港講廣東話, 大陸人講普通話冇人聽得明

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-1-16 01:54 PM 發表
痴線架,係禁煙商場或公眾食煙?
香焦雄D馬仔港鉃車卡吸煙啦
商場食好小事姐

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-1-16 01:53 PM 發表
起大陸私底下比幾草野走得,同胞無諗過咁大件事
要開發票

引用:
原帖由 desperado11 於 2019-1-16 02:40 PM 發表
其實你在深圳就很少見到大陸人在公共場所吸煙,大陸罰得重兼執法嚴正,
大陸人來到香港就無有怕,所以這次拉得好,要重罰
你係咪少上去呀?
我星期日朝早去新發食野.
餐廳𥚃面食煙客.佔一半

引用:
原帖由 desperado11 於 2019-1-16 02:40 PM 發表
其實你在深圳就很少見到大陸人在公共場所吸煙,大陸罰得重兼執法嚴正,
大陸人來到香港就無有怕,所以這次拉得好,要重罰
多謝違法達義啦

啦嗮這些大6賤人去坐監

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-1-16 01:54 PM 發表
痴線架,係禁煙商場或公眾食煙?
食煙 d 人係咁

咁無知要罰下佢地

印度支那鄰國人是不會知教訓, 不會知什麼是法治, 不會知什麼叫奉公守法

引用:
原帖由 dealyou 於 2019-1-16 02:10 PM 發表
某些國民素質的確低!希望慢慢提升
國民質素低就只係個人問題,好過加拿犬國民在外國犯法,竟然個總理夠膽開口叫人地放人,呢啲低質國家真係……😄😄

係酒樓都見過,班死煙鏟無法無天,視法律如無物。
應該好似美國警察咁,即時開槍擊斃。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]