• 瀏覽: 9,568
  • 回覆: 242
  • 追帖: 1
+2
自由亞洲電台(RFA)十一日報導,中國高等院校應當局指示,去年開始強化政治必修課程「形勢與政策」,「以深入地推動習近平新時代中國特色社會主義思想進學生頭腦」;在中小學,則加強灌輸無神論思想,學校將有宗教信仰的學生上報安全部門,並以獎金、零食,鼓勵學生舉發信教的父母或相互舉發。關注中國人權與宗教自由的網路媒體「寒冬」指稱,校園現在已成為「中共最大的洗腦基地」。禁止宗教自由 要信只能信共產黨

中共人民

唔信耶穌落地獄
唔信阿拉有豬瘟
唔信羅蘭姐一定好倒霉
唔信黃大仙一定無發達

新聞來源連結:
http://m.ltn.com.tw/news/world/paper/1261189

神棍從孩子一出生就強灌有神論。
老共太落後了 。

天主教小學、中學生一定要上聖經堂又唔見人話洗腦

引用:
原帖由 mabalujun 於 2019-1-16 12:19 PM 發表
中共人民

唔信耶穌落地獄
唔信阿拉有豬瘟
唔信羅蘭姐一定好倒霉
唔信黃大仙一定無發達

...
唔信李洪志,國民雖然唔識法輪五通,但生活尚算充實

毛澤東推行無神論令國家走向富強,不可爭議的事實。

有宗教的國家: 一出世, 幼稚園已經強灌宗教思想
仲PK
引用:
原帖由 mabalujun 於 2019-1-16 12:19 PM 發表
自由亞洲電台(RFA)十一日報導,中國高等院校應當局指示,去年開始強化政治必修課程「形勢與政策」,「以深入地推動習近平新時代中國特色社會主義思想進學生頭腦」;在中小學,則加強灌輸無神論思想,學校將有宗教信仰的學生上報安全部門,並以獎金、零食,鼓勵學生舉發信教的父母或相互舉發。關注中國人權與宗教自由的網路媒體「寒冬」指稱,校園現在已成為「中共最大的洗腦基地」。禁止宗教自由 要信只能信共產黨

htt ...

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-1-16 01:38 PM 發表
天主教小學、中學生一定要上聖經堂又唔見人話洗腦
雙重標準,好正常

提示: 違規內容已被屏蔽
你以為香港,為了入讀心儀學校、唔信的都走去洗禮

引用:
原帖由 中國香港001 於 2019-1-16 01:57 PM 發表
毛澤東推行無神論令國家走向富強,不可爭議的事實。
全知全能真神毛主席

引用:

htt ...
真主習主席為全宇宙唯一全知全能真神

進化論, 西人講架wor
擺明係串阿當夏娃係神棍作出黎 lor

西人成日話發掘人類/宇宙起源........即係唔能信神創造出黎架la

信共產黨得永生

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]