• 瀏覽: 36,810
  • 回覆: 363
+4
英國自2016年6月舉行公投決定脫離歐盟,即將邁向今年3月29日的脫歐期限。國會於香港時間周三(16日)凌晨3時,歷史性

英國自2016年6月舉行公投決定脫離歐盟,即將邁向今年3月29日的脫歐期限。國會於香港時間周三(16日)凌晨3時,歷史性表決首相文翠珊與歐盟談好的脫歐協議,最終以432票對202票否決。雖然文翠珊於投票前夕發表演講力爭支持,但外界一早認定過關希望渺茫,脫歐派和親歐派民眾在此際紛紛湧上街頭示威。

大英帝國已經係日必落國, 脫歐搞到原來幾個已經不斷吵鬧的小島更加分裂, 有BNO的子民快d去英倫救國

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190116/bkn-20190116021253055-0116_00912_001.html

歐盟快D一腳踢大英帝國走啦, 無謂晒時間

一人一票公投完又唔算數

真攪笑,一人一票玩公投以為好民主!點知結果都係由幾百人去決定!咁即係點?玩咩!所謂嘅民主比英國佬自己一手摧毀!玩完!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-16 08:15 AM 發表
英國自2016年6月舉行公投決定脫離歐盟,即將邁向今年3月29日的脫歐期限。國會於香港時間周三(16日)凌晨3時,歷史性

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190116/photo/bkn-20190116021253055-0116_00912_001_01b.jpg?20190116063255

英國自2016年6月舉行公投決定脫離歐盟,即將邁向今年3月29日 ...
BNO 重未行,好唔開心

一人一票兒戲變現實,英國民變難民,解決難民問題

弱智的民煮

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-16 08:58 AM 發表
弱智的民煮
人民本來就係5時花6時變

公投可以隨時反口架? 輸打贏要?以後仲有咩民主信譽?

引用:
原帖由 good103 於 2019-1-16 09:11 AM 發表
公投可以隨時反口架? 輸打贏要?以後仲有咩民主信譽?
由大部份都係低收入/低智商去投票咁又點會得到最好的結果!?
民主選舉都係一樣, 結果永遠都係福利掛帥

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-16 09:15 AM 發表

由大部份都係低收入/低智商去投票工又點會得到最好的結果!?
民主選舉都係一樣, 結果永遠都係福利掛帥
玩得呢個遊戲就要尊守遊戲規則,跟乜乜掛帥有何關系? 公投結果已出可以唔尊守? 反對的輸了唔認,咁贊成的輸了也可以唔認? 沒完沒了投黎做咩?
不如直接搞無限重投玩足十世!

好似 23條咁... 
拖下拖下又幾屆喇.... 

引用:
原帖由 肥通 於 2019-1-16 08:36 AM 發表
真攪笑,一人一票玩公投以為好民主!點知結果都係由幾百人去決定!咁即係點?玩咩!所謂嘅民主比英國佬自己一手摧毀!玩完!
而家否決左公投咩?

3流國家英國.......好恐怖啊, 更恐怖係有英狗仲要香港歸入3流國家啊, 救命啊
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-16 08:15 AM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190116/photo/bkn-20190116021253055-0116_00912_001_01b.jpg?20190116063255

英國自2016年6月舉行公投決定脫離歐盟,即將邁向今年3月29日 ...

民主公投被下流議院打敗了!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]