• 瀏覽: 10,995
  • 回覆: 246
  • 追帖: 1
有人擔心武統後的治理問題 ...

首先應該從歷史中學習
日本人在台灣殺了40萬人
現在台毒愛日本愛得不得了

當然大屠殺在今天國際秩序是不可能的
可以用法律判決來代替
抓幾百個台毒分子判刑
其他台毒就老實了

最極端的情況是「台灣北愛化」
就是台毒分子組織地下恐襲
所以就算武統,一國兩制還是必需的
台灣如何亂,讓台灣島民自己去承受
台毒就自動把自己邊緣化

武統完之後肯定 一個禮拜都唔使就比美帝打到縮返去,仲講咩治理方法喎

究竟“武統台灣”係一個“必然”,定係只係一個“或然”???

引用:
原帖由 Lazzerini 於 2019-1-15 09:12 PM 發表
武統完之後肯定 一個禮拜都唔使就比美帝打到縮返去,仲講咩治理方法喎
幻想美國會派兵完全不切實際
無論從軍事實力、國際關係、美國國內政治都不可能
甚至連經濟制裁都非常無力,因為美國亦會受傷

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-1-15 11:28 PM 發表
究竟“武統台灣”係一個“必然”,定係只係一個“或然”???
收回台灣是必然
方式就看台灣島民的智慧了

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-15 11:34 PM 發表

收回台灣是必然
方式就看台灣島民的智慧了
咁“武統”呢?“武統”係咪一個“必然”呢?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-1-16 07:41 AM 發表
咁“武統”呢?“武統”係咪一個“必然”呢?
我不是答了嗎? 方式就看台灣島民的智慧了

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-16 09:29 AM 發表

我不是答了嗎? 方式就看台灣島民的智慧了
有無看過:
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27944424&extra=page=1

只要在戰爭時,陣地附近不停廣播:
引用:
如果是社會普遍認同的政治理念,就算是有數個政黨,都會有相同的黨綱成份。
換屆就換大政黨,不會有任何問題。
恐怕,共軍就會不戰而退。

引用:
原帖由 Lazzerini 於 2019-1-15 09:12 PM 發表
美國已從中東離開了

引用:
美國連肥仔金都唔敢郁,點會夠膽出兵幫台灣

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-15 08:39 PM 發表
有人擔心武統後的治理問題 ...

首先應該從歷史中學習
日本人在台灣殺了40萬人
現在台毒愛日本愛得不得了

當然大屠殺在今天國際秩序是不可能的
可以用法律判決來代替
抓幾百個台毒分子判刑
其他台毒就老實了

最極端的情況是「台灣北愛化」
就是台毒分子組織地下恐襲
所以就算武統,一國兩制還是必需的
台灣如何亂,讓台灣島民自己去承受
台毒就自動把自己邊緣化 ...
好簡單啫。只要台灣掛五星期旗,唱國歌,換上解放軍軍服,台灣軍隊不需參加國家對外軍事活動,解除統統職務,由現制度嘅台灣省政府管治就搞掂。

武統到先講啦, 隨時俾老尾打到灰飛煙滅

引用:
原帖由 xianrenb 於 2019-1-16 10:51 AM 發表

有無看過:
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27944424&extra=page=1

只要在戰爭時,陣地附近不停廣播:

恐怕,共軍就會不戰而退。
使乜啫!

你可以高薪聘請戴耀庭,佢用佢嘅念力,已經可以擊穿解放軍嘅坦克車,仲使乜播嘢咁麻煩!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]