• 瀏覽: 10,218
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
+10
權力令人腐爛、金錢令人變壞、歪心令人變質、貪婪令人醜陋、嫉妒令人反骨;97 回歸後,看著泛民一幕一幕,向公眾展示人性悲劣一面。

為反而反
反到無晒理性

https://news.mingpao.com/ins/文摘/ ... 4/泛民議員拖延公屋發展(文-馮煒光)
泛民議員拖延公屋發展

由一開始就定錯政黨策略,只是為反而反!
稍微有理性都會對他們所作所為感失望!
失敗是他們自找,藉口亦是自找!

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-15 11:28 AM 發表
泛民在人氣和風頭最高漲的時候, 勝利沖昏了頭腦, 沒有好好栽培優質的政治人才去做接班人, 反而被激進份子牽著鼻子走, 跟風去栽培激烈反政, 凡事抺黑對手的小人出來, 五年來交不出任何利民舒社困的政績, 拖慢社會發展, 拖跨醫改和房屋供應...........

以致在任何選舉工程上, 他們都沒能力提供任何政績, 只能在競選口號中, 繼續抺黑政府和對手, 作為吸選票的籌碼, 嚴如廢了武功的小丑俱 ...
寫得很好, 正正就是泛民班廢柴禍港禍民行為的準確描述!

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-15 11:47 AM 發表
朱凱廸等6人參加鄉郊選舉全軍覆沒, 敲響小丑喪鐘
朱凱廸可以參加咩?
香港特衰政府有個官職權力比行騙長官淋病柒鵝還要高還要大的不舉主任,可以任意DQ香港市民參選工職的政治權力.

鄉下佬貴為香港特衰政府四大護法之一,維威喂選舉利益就一定喇.

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-15 11:28 AM 發表
泛民在人氣和風頭最高漲的時候, 勝利沖昏了頭腦, 沒有好好栽培優質的政治人才去做接班人, 反而被激進份子牽著鼻子走, 跟風去栽培激烈反政, 凡事抺黑對手的小人出來, 五年來交不出任何利民舒社困的政績, 拖慢社會發展, 拖跨醫改和房屋供應...........

以致在任何選舉工程上, 他們都沒能力提供任何政績, 只能在競選口號中, 繼續抺黑政府和對手, 作為吸選票的籌碼, 嚴如廢了武功的小丑俱 ...
泛民當中太多小丑角色。以前泛民扮演小丑黎助攻多數係集中係幾個人,長毛,李桌人,毓文等人身上。家下多左激進派。原本正常嘅議員都個個仆到去做小丑,e.g. 黃碧雲,尹紹堅,陳淑莊,塗謹辛,林卓廷,朱凱迪,快必,等等,多到不能盡錄。當丑角多過主角同配角,助攻嘅大比數多過前鋒。隊型即刻散晒啦。講真,你問我泛民邊個議員真係實事求事,我真係諗吾到。

引用:

為反而反,早己對其心死。見泛民一定不投。

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-1-15 04:49 PM 發表

泛民當中太多小丑角色。以前泛民扮演小丑黎助攻多數係集中係幾個人,長毛,李桌人,毓文等人身上。家下多左激進派。原本正常嘅議員都個個仆到去做小丑,e.g. 黃碧雲,尹紹堅,陳淑莊,塗謹辛,林卓廷,朱凱迪,快必,等等,多到不能盡錄。當丑角多過主角同配角,助攻嘅大比數多過前鋒。隊型即刻散晒啦。講真,你問我泛民邊個議員真係實事求事,我真係諗吾到。 ...
小丑仲有AV仁, 他仍對釘書健投信任票, 十足糊塗蟲。

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-1-15 04:46 PM 發表

朱凱廸可以參加咩?
香港特衰政府有個官職權力比行騙長官淋病柒鵝還要高還要大的不舉主任,可以任意DQ香港市民參選工職的政治權力.

鄉下佬貴為香港特衰政府四大護法之一,維威喂選舉利益就一定喇. ...
朱老千冇參選, 佢只係率領班小丑去出醜啫

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-15 04:56 PM 發表

小丑仲有AV仁, 他仍對釘書健投信任票, 十足糊塗蟲。
釘信機係泛民幾隻壞腦元老+林卓廷諗出黎嘅屎橋,想用呢單嘢去粗暴拉停一地兩檢。無耐劇本寫得吾好之外。主角演技差。結果未激起民憤,先笑死市民。變相幫一地兩檢打氣。成件事吾關當今民主黨事。主席當時都無企出黎就知乜事。 家下衰左,大大佬martin梗係吾會再企出黎,林卓廷同其他在任議員會割蓆就梗架啦,咪最後要推個AV仁出黎支援最差男主角啦。AV 仁都吾想架,不過大佬martin 開到聲要佢出黎啃左佢,佢邊有得反抗啦。

引用:
原帖由 atcher 於 2019-1-15 04:16 PM 發表
權力令人腐爛、金錢令人變壞、歪心令人變質、貪婪令人醜陋、嫉妒令人反骨;97 回歸後,看著泛民一幕一幕,向公眾展示人性悲劣一面。
佔中一役,打散左好多人對泛民嘅支持。係呢一役,大家睇到乜野叫做有數吾找,講就無敵,做就有心無力。推D市民去犯法,上埋身,自己就龜縮。原來泛民吹左咁多年嘅為民主,為自由。到頭來只係變左一場無組織嘅暴亂。

港被殖民一個多世紀,英國有比民主我地嗎?點解港英時代港督由英國任命,唔俾我地公民提名民主自決普選港督?香港回歸 21年直至目前為止每一位做特首既....董建華、曾蔭權、梁振英都一樣總是比犯民政黨班人叫下台,點解呢?犯民政黨班人生存既方式.......就係搵理由反對,無論政府做何事,任何立場,一定要日日鬧爆政府,製造社會矛盾!乜咁耐以黎有見過佢地班犯民政黨有建設過咩?

引用:
原帖由 jodasch@n 於 2019-1-15 04:52 PM 發表

為反而反,早己對其心死。見泛民一定不投。
港珠澳大橋,高鐵,泛民之前講到係多x餘,係萬惡。拉布拖慢工程,成本上漲超支。 家下兩樣都開通左。市民開心使用中。泛民個個都收晒口。 同樣道理,填海工程佢地家下反,但到時真係填左海,填海得黎嘅土地發展得好好時,佢地又會收聲架啦。反填海我真係有理由相信泛民可能收左各大家地產商嘅黑金。填海嘅決定。令到好多收埋收埋好多農地棕地嘅地產商,無得再逼政府比佢地改土地用途 或者政府收地時坐地起價。

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-1-15 05:08 PM 發表

釘信機係泛民幾隻壞腦元老+林卓廷諗出黎嘅屎橋,想用呢單嘢去粗暴拉停一地兩檢。無耐劇本寫得吾好之外。主角演技差。結果未激起民憤,先笑死市民。變相幫一地兩檢打氣。成件事吾關當今民主黨事。主席當時都無企出黎就知乜事。 家下衰左,大大佬martin梗係吾會再企出黎,林卓廷同其他在任議員會割蓆就梗架啦,咪最後要推個AV仁出黎支援最差男主角啦。AV 仁都吾想架,不過大佬martin 開到聲要佢出黎啃左佢 ...
CY係泛民死對頭,係眼中釘,一定要除之而後快,CY執政5年,泛民除咗日日叫CY下台,對政府所有推行政策反對外,其他事全沒興趣做,最後CY真係下台,泛民政績就空白一片,冇做過一件對香港有益嘅事,叫選民點選佢哋。泛民依家仲要不斷攪CY ugl 事件,明知無結果都要做,佢哋一日唔放下CY,唔做正經事,一日條路都難行。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]