• 瀏覽: 5,152
  • 回覆: 92
+3
前特首曾蔭權爵士前年被裁定一項公職人員行為失當罪成,判監20個月,後獲上訴庭減刑至1年,今日(15日)刑滿出獄。

曾Sir今日放監喇...

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190115/bkn-20190115074514450-0115_00822_001.html

引用:
原帖由 露線圖 於 2019-1-15 11:23 AM 發表
前特首曾蔭權爵士前年被裁定一項公職人員行為失當罪成,判監20個月,後獲上訴庭減刑至1年,今日(15日)刑滿出獄。

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190115/photo/bkn-20190115074514450-0115_00822_001_01b.jpg?20190115110649

新聞 ...
如肯愛黨擁黨的話,
五千萬也可袋袋平安

妓者果條問題都好傻,香港司法獨立,前特首又唔管到律政司,嬲咩?嬲都嬲前律政司啦

PK幫地產霸權害到香港雞毛鴨血,去死啦!!
引用:
原帖由 露線圖 於 2019-1-15 11:23 AM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190115/photo/bkn-20190115074514450-0115_00822_001_01b.jpg?20190115110649

新聞 ...

死貪心監躉,望你早日落地獄

引用:
原帖由 awongyuk 於 2019-1-15 12:12 PM 發表
妓者果條問題都好傻,香港司法獨立,前特首又唔管到律政司,嬲咩?嬲都嬲前律政司啦
叻嘅就唔洗做毒果記者哪

你犯法就抵死啦

佢係貪,貪方便。

引用:
原帖由 awongyuk 於 2019-1-15 12:12 PM 發表
香港妓者水平係咁低.
要嬲, 佢應該嬲自己點解咁戇鳩貪個少少便宜.

引用:
原帖由 icircle 於 2019-1-15 12:40 PM 發表
死貪心監躉,望你早日落地獄
惡有惡報,善有善報,
若然不報,時辰未到,
時辰一到,必定全報。

引用:
如屬於刑事檢控的工作,特首也不能干預律政司,但律政司除刑事檢控工作外如法律草擬、代表政府處理民事訢訟等工作仍然要向特首負責!否則特首仲會係律政司司長的上司咩!

要多謝鄭經輸

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]