• 瀏覽: 9,481
  • 回覆: 80
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 GoldenOcean 於 2019-1-15 08:34 PM 發表

欠chiNa狗操的華春瑩又在呻吟!
如果就只有人身攻擊
這點水平就別出來搞笑和給反共反中派倒米了

共產黨要你死使乜講咁多理由,學人講法治反而顯得此地無銀.......

靚仔總理超低能

引用:
原帖由 EYECAM 於 2019-1-15 03:51 PM 發表

中國想取代美國當然要保護自己啦,已經翻唔到轉頭。
中國今次不是保護自己,而是做合法,合理的事,況且弱國無外交,如果沒有足夠的底氣,亦不能如此做。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-15 04:18 PM 發表

加拿大在賴昌星時代已經慣用欺善怕惡的手段欺壓中國政府, 到現屆總理唔知世界變, 以為中央共仍然會像當年一樣咁好恰, 他今次等被推落台
當賴星昌在加拿大的官司用盡全部身家,俾律師揸乾揸淨,用了多少錢?加拿大政府得益多少?

引用:
原帖由 清晨含情的馬 於 2019-1-15 01:55 PM 發表
靠老豆餘蔭上位嘅裙腳仔,真係一條傻仔+可憐蟲。
Good Comment ,
Political Idiot ,
Just a Playboy

艱難大人的智商係咁上下喎。可以做總理已經好高喇

講真,華春瑩型過當年葉劉好多

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-15 10:25 AM 發表
環視世界,小確幸領導法國總統馬克龍, 台灣蔡英文和加拿大杜魯多都有同一共通點, 就是一名政治素人,容易被黑手搞得灰頭土臉。

美國的特朗普,不諱言以普京和習近平為偶像。作為一名投機份子,他上任之後便全力減稅去收買人心。他不敢得失俄羅斯,便去和中國打貿易戰,在十一月的中期選舉撈取利益。之後一個轉身,又與中國談判。

現時看國際上的主要玩家,全都是強人硬手,軟一些都玩不起這個遊戲。美國比中 ...
國與國之間除了講實力之外,
還要講是否合情合理。
老美在世界一向都係打橫嚟,
以武力威嚇,貿易戰、武力入侵...
全世界國家敢怒不敢言的不是很多。
但加拿大國立薄弱,
呢鑊係同老美孭,食死貓!
總理説法好不合理之餘,
還俾傳媒批評耍雙重標準,搞白人主義!
做賊喊捉賊,講什麽法治國家治國
豬八戒照鏡,兩面不是人,
國際上也沒什麽人認同。
所謂同盟有出過聲支持麽?
根本就係墮入外交泥淖!
脫不了身。

以為老外有豁免權?你估清末民初時代!

引用:
原帖由 城市民工 於 2019-1-15 03:20 PM 發表
原來加拿大選了個智障就總統,無腦多
佢唔識唔出奇,但係唔通成個執政團隊都唔識咩?!所以呢個諗法唔成立。

我認為佢講嘅嘢根本就唔係俾我哋呢邊聽。佢只係喺自己國民前面做個樣攞分啫。

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2019-1-15 01:01 PM 發表

卡舒吉死左都冇人理就知咩事,講咩都晒氣,利益最實際
美國傳媒+人權L嘈左幾日,之後靜晒

美國籍記者(傳媒喎,社會良心喎),被獨裁專制政府未經審訊而殺害,竟然無人跟進,美國政府唔理

引用:
原帖由 山上的天才 於 2019-1-16 03:29 AM 發表

國與國之間除了講實力之外,
還要講是否合情合理。
老美在世界一向都係打橫嚟,
以武力威嚇,貿易戰、武力入侵...
全世界國家敢怒不敢言的不是很多。
但加拿大國立薄弱,
呢鑊係同老美孭,食死貓!
總理説法好不合理之餘,
還俾傳媒批評耍雙重標準,搞白人主義!
做賊喊捉賊,講什麽法治國家治國
豬八戒照鏡,兩面不是人,
國際上也沒什麽人認同。
所謂同盟有出過聲支持麽?
根本就 ...
加拿大小確幸總理, 不會得到同盟支持的, 第一是因為他理虧, 沒有看清世界形勢;
第二是各同盟都自顧不暇, 尤其是英法兩國被反對黨搞得頭都大晒;
其他歐亞各國又要靠大陸給生意才能捱過財政赤字和就業問題。
說到底都是杜魯多太輕率, 太沒政治智慧, 沒想過他不巴結老美其實也沒什麼大損失, 始終美,加是唇齒相依, 在老美與全世界為敵的時候, 加拿大是老美的唯一親人。

引用:
原帖由 Tenant 於 2019-1-16 01:43 AM 發表

Good Comment ,
Political Idiot ,
Just a Playboy :smi ...
yes, agreed.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]