• 瀏覽: 9,461
  • 回覆: 80
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 城市民工 於 2019-1-15 03:24 PM 發表

根本傻侵現在就係想美國搞到中俄咁一黨專政,係d傻黃屍仲當人地係偶像
傻侵做一單玩死中國的大事, 黃狗就送上喝采, 洋奴仇中心態表露無遺。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-15 03:34 PM 發表

傻侵做一單玩死中國的大事, 黃狗就送上喝采, 洋奴仇中心態表露無遺。
我諗佢地淨係單睇表面野,衣家每日傻侵的新聞都係向一黨專政,總統權力至高進行,政策繞過國會,通俄門,性侵法官等等都係繞過司法獨立,仲有用人唯親,咁多下屬都辭退,如果唔係總統有問題真係無人信,傻侵政府已經係脫疆的野馬,過多幾年可能會彷效中日俄的總統廷長任期啦

引用:
原帖由 地獄邊緣的豬🐷 於 2019-1-15 01:31 PM 發表
誰大誰惡誰正確
真理是用大砲發言的!

引用:
原帖由 城市民工 於 2019-1-15 03:46 PM 發表

我諗佢地淨係單睇表面野,衣家每日傻侵的新聞都係向一黨專政,總統權力至高進行,政策繞過國會,通俄門,性侵法官等等都係繞過司法獨立,仲有用人唯親,咁多下屬都辭退,如果唔係總統有問題真係無人信,傻侵政府已經係脫疆的野馬,過多幾年可能會彷效中日俄的總統廷長任期啦 ...
他甚至干預聯儲局加息步伐, 又放生謀殺自己人的石油王子, 皆因王子有大把錢生意益米國。

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2019-1-15 01:01 PM 發表

卡舒吉死左都冇人理就知咩事,講咩都晒氣,利益最實際
謀殺卡舒吉的主事人財雄勢大, 且有利益輸送給米國, 卡舒吉犠牲得很無奈。

引用:
原帖由 清晨含情的馬 於 2019-1-15 01:58 PM 發表

這個白面書生玩不起骯髒的政治。
白面書生以為中共好像賴昌星時代咁好恰, 食髓知味。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-15 04:14 PM 發表

白面書生以為中共好像賴昌星時代咁好恰, 食髓知味。
賴昌星事件有些不同,是賴向加國帶錢着草求庇護,中方難奈其何。

引用:
原帖由 EYECAM 於 2019-1-15 02:54 PM 發表

加拿大一直都係沉默嘅羔羊,善良,所以人善被人欺嘅道理,美國最體會,必須稱王稱霸先可以保護自己。
加拿大在賴昌星時代已經慣用欺善怕惡的手段欺壓中國政府, 到現屆總理唔知世界變, 以為中央共仍然會像當年一樣咁好恰, 他今次等被推落台

引用:
原帖由 EYECAM 於 2019-1-15 02:54 PM 發表

加拿大一直都係沉默嘅羔羊,善良,所以人善被人欺嘅道理,美國最體會,必須稱王稱霸先可以保護自己。
加拿大係偽善

引用:
原帖由 清晨含情的馬 於 2019-1-15 04:18 PM 發表

賴昌星事件有些不同,是賴向加國帶錢着草求庇護,中方難奈其何。
加國對犯罪的私梟愛護有加, 是因為可以將賴昌星的錢騙過去....
而孟小姐乃是正當商人, 被冠莫須有罪名來拘禁, 同賴昌星情況一樣 看到加國無賴得不講理只講錢。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-15 04:23 PM 發表

加國對犯罪的私梟愛護有加, 是因為可以將賴昌星的錢騙過去....
而孟小姐乃是正當商人, 被冠莫須有罪名來拘禁, 同賴昌星情況一樣 看到加國無賴得不講理只講錢。 ...
賴昌星最後在兩國枱底下有條件遞解回中國。內容不詳。

或許今次達成枱底交易也未定。

引用:
原帖由 EYECAM 於 2019-1-15 04:31 PM 發表

上次同今次唔同,上次係加拿大自己話事,今次係美國話事,加拿大只係做醜人啫,硬食,奇怪嘅係,係中國都有好多美國人,點解中國唔拉美國人? 咁咪一樣係顯示怕咗美國囉,欺善怕惡嘅做法更係拉加拿大人啦 ...
因為打唔到主人就打狗先呀,哈哈哈

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]