• 瀏覽: 1,329
  • 回覆: 28
在立法會福利事務委員會會議上,建制派和民主派一致反對政府下月起將申領長者綜援的合資格年齡,由60歲調高至65歲。 多名建制派議員批評政府沒有良心,要求政府煞停新安排。 福利事務委員會將於本月28日召開特別會議討論。

淋病特首係咪真係淋病, 本來用說話西遊下9UP一段時間, 無論建制/民主派議員都要無可奈何接受, 但偏偏佢今次的說話令建制派下唔台! 佢用暗示建制派係唔係都會投政府贊成票=建制派係政府的橡皮圖章, 建制派就難以向選民交代下無辦法唔企硬, 777明顯就無689的權術和智謀

新聞來源連結:
http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1437960-20190114.htm

咁似英國脫勾, 投完唔算

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-14 05:09 PM 發表
呢個世界樣樣都只係單刀直入就唔使政治呢家嘢

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-14 05:11 PM 發表

呢個世界樣樣都只係單刀直入就唔使政治呢家嘢
所以美國咪成日停擺
法國每星期黃背心出動lor (鳩嗚團)
政治除左正棍有so外, 對市民有咩好處

政治咪=權鬥

西方本來就係咁佢地知道遊戲規則玩玩下又到下屆政府, 社會是好是壞政客都無所謂
但香港的成功同星加坡一樣就係靠行主導自97之後但呢種優勢就越來越細, 若失埋建制派的支持就係香港的災難
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-14 05:12 PM 發表

所以美國咪成日停擺
法國每星期黃背心出動lor (鳩嗚團)
政治除左正棍有so外, 對市民有咩好處

政治咪=權鬥

建制尋日仲未決定
唔知政府諗住點呢而家

保皇黨作反啦 

可以再司法 67

引用:
原帖由 保皇保出禍 於 2019-1-14 05:28 PM 發表
保皇黨作反啦 
係咪嬲林鄭屈佢呀

淋病的說話係益咗反對派, 佢可能係反對派的[鬼]

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-14 05:09 PM 發表
民主真係得啖笑

引用:
原帖由 HG20121220 於 2019-1-14 05:30 PM 發表
【收緊長者綜援】林鄭:係各位批准㗎!跨黨派鬧爆老屈
https://www.youtube.com/watch?v=fjVwtIW7Nvk
咁份野到底有冇寫???

難得一致反對, 咁就反到底。  

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]