• 瀏覽: 27,616
  • 回覆: 185
+7

新一屆鄉郊代表選舉由上星期日(6日)起,一連三個周日舉行。立法會議員朱凱廸早前聯同南區區議員司馬文等人組成「綠色鄉村約章」參選,惟全軍覆沒。至於爭取連任屯門良田村村代表嘅立法會議員何君堯則以8票之微,險勝對手。

朱凱廸等6人參加鄉郊選舉,但朱遭取消資格,而參選上水鄉嘅廖偉濂就提名不足,所以最終只有4人出戰。司馬文率先喺上星期僅取得12票低票落敗,而尋日(13日)嘅選舉中,參選北港嘅何潔儀、海下David
Newbery、浪徑Herve Bouvresse都同樣落敗,其中Herve Bouvresse更係連任失敗。

至於何君堯由2011年起擔任良田村村代表,過去兩屆均無對手下自動當選,今次係何君堯喺鄉郊選舉中首次面對挑戰,最終有驚無險,以79票擊敗獲得71票嘅何多明,以8差之差壓過對手連任。

另外,上月網傳惡村長阻警入村抄牌,涉事嘅北區區議員兼粉嶺圍村代表彭振聲就以505票高票當選。

熱烈地彈琴 熱烈地唱
歌聲多奔放 個個喜氣洋洋

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190114/bkn-20190114142204563-0114_00822_001.html

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
跳樑小丑,始終都係跳樑小丑

泛人輸, 肯定選舉唔公平la

司馬文率先喺上星期僅取得12票低票落敗<==total有幾多票先

if 幾仟人投, 得12......真係上ifc算 la

呢班「港毒」巳經係未日,日日淨係識拉死港人,抵死。
引用:
原帖由 男E 於 2019-1-14 04:28 PM 發表

新一屆鄉郊代表選舉由上星期日(6日)起,一連三個周日舉行。立法會議員朱凱廸早前聯同南區區議員司馬文等人組成「綠色鄉村約章」參選,惟全軍覆沒。至於爭取連任屯門良田村村代表嘅立法會議員何君堯則以8票之微,險勝對手。

朱凱廸等6人參加鄉郊選舉,但朱遭取消資格,而參選上水鄉嘅廖偉濂就提名不足,所以最終只有4人出戰。司馬文率先喺上星期僅取得12票低票落敗,而尋 ...

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-14 04:32 PM 發表
司馬文率先喺上星期僅取得12票低票落敗<==total有幾多票先
咪2票囉

漢奸....低屎

恭喜成班港奸同外國間諜落敗, 不過班港奸同外國間諜都有咁多票證明鄭蟲太有先見之明
引用:
原帖由 男E 於 2019-1-14 04:28 PM 發表

朱凱廸等6人參加鄉郊選舉,但朱遭取消資格,而參選上水鄉嘅廖偉濂就提名不足,所以最終只有4人出戰。司馬文率先喺上星期僅取得12票低票落敗,而尋 ...

洋人泥鄉郊?
關佢咩事?

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-1-14 04:33 PM 發表

咪2票囉
得12票........d垃圾去堆填區la

菜田村一役...幾多外來,人中間食夾棍..原居民心知肚明...當日班 熟囗熟面又黎...你話呢..

朱西迪,成個元朗俾你搞彎哂

💩

朱X滴又能得脷象皮糖

朱閪迪宣佈全部冚家剷

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]