• 瀏覽: 3,551
  • 回覆: 53
引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-1-14 08:28 AM 發表
其實所有新移民在大陸都有物業, 唔通來之前瞓街咩?!
所以新移民都當香港的間屋係渡假屋, 係特衰政府房屋政策的大漏洞
聽聞有香港人97前已經申請公屋, 到今時今日都未上到樓 ...
1年申請到福利+雙飛關正苦咩事???
好多係單親+雙飛黎

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-1-14 08:09 AM 發表

建制派如出手反對,可阻止問題發生,同意嗎?
殺左人話人地做咩唔阻止我殺人姐。。。叻到爆。。。。。l
所以就以為佔中係合理。。。。

其實香港人都有做,一係搞舉報有賞機制,舉報成功就有錢,閒置單位會少好多

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-14 08:28 AM 發表

泛人叫長毛搬左先lor, 其身不正有咩資格話人地
建制要反對提出,動議。好啦,做唔到未就代表建制有問題囉

引用:
原帖由 chancc77 於 2019-1-14 08:28 AM 發表

看圖作文。。。連證據都無, 我夠話我有十億啦。。。。。只有弱智人鐘意睇。。。
告毒果啦!
又唔去做!

人地外來人都玩贏你班本地人,你地仲有乜好講啫!自己檢討下好過喇!

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-1-14 07:36 AM 發表
很多港人怎也輪不到公屋,有網民大呻,上水很多新移民公屋戶,每逢假日都消失,懷疑他們內地有樓......
事件觸動很多港人神經,「我樓層已有兩戶無人住,只係間中返來開水喉、處理事務及開燈,佢哋唔係香港人,可能有其他物業。」上水清河邨居民阿Sam指這種「生人霸死地」做法不對,空置...

嗱嗱嗱!
又一件死卜街大陸喱來香港騙公屋的個案啦。依d能樣真係害人不淺!
五毛們,快些盲撐同埋話毒果害人 ...
系啲仆街社工攪出嚟架,你不如先屌九泛民嗰班社工能先啦!

查出入境紀錄咪知囉

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-1-14 07:36 AM 發表
很多港人怎也輪不到公屋,有網民大呻,上水很多新移民公屋戶,每逢假日都消失,懷疑他們內地有樓......
事件觸動很多港人神經,「我樓層已有兩戶無人住,只係間中返來開水喉、處理事務及開燈,佢哋唔係香港人,可能有其他物業。」上水清河邨居民阿Sam指這種「生人霸死地」做法不對,空置...

嗱嗱嗱!
又一件死卜街大陸喱來香港騙公屋的個案啦。依d能樣真係害人不淺!
五毛們,快些盲撐 ...
講到香港人唔會做甘,笑死。

其實香港人唔申請大陸人落嚟,又點會有咁多大陸人,仲有係如果真係濫用公屋,房署有電話可以舉報,呢啲嘢唔使人教

引用:
原帖由 老納 於 2019-1-14 08:33 AM 發表
人地外來人都玩贏你班本地人,你地仲有乜好講啫!自己檢討下好過喇!
班垃圾勁就留返大陸啦,駛能來港騙人咩

引用:

嗱嗱嗱!
五毛們,快些盲撐 ...
凸衰正苦快D做嘢…………咪扮……

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]