• 瀏覽: 12,031
  • 回覆: 216
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-1-14 06:29 PM 發表

老美要藉口?

你衰左就要藉口
自己7咗, 又開始亂嗡啦.

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-14 06:44 PM 發表

自己7咗, 又開始亂嗡啦.
係呀

我亂up架

咁咪快啲叫老美咁做啦,唔做就7

引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-1-14 06:46 PM 發表

係呀

我亂up架

咁咪快啲叫老美咁做啦,唔做就7
一早講明前題係開戰喎.. 你快啲叫老共出兵解放台灣先啦. 唔做就7.

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-14 06:54 PM 發表

一早講明前題係開戰喎.. 你快啲叫老共出兵解放台灣先啦. 唔做就7.
一早講左唔會打
除非獨
快啲叫呆灣獨
唔做就7

引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-1-14 06:56 PM 發表

一早講左唔會打
除非獨
快啲叫呆灣獨
唔做就7
台灣只會事實獨, 實際上已經係獨立 (自己總統, 國會, 軍隊, 稅收, 外交)... 老共自欺欺人話台灣冇獨立.

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-14 07:08 PM 發表

台灣只會事實獨, 實際上已經係獨立 (自己總統, 國會, 軍隊, 稅收, 外交)... 老共自欺欺人話台灣冇獨立.
咪多多事實
唔叫正笨7

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-14 07:08 PM 發表

. 你肯定係台灣人 仲係獨派 既然你認為台灣已經獨立 習近平講嘢你又使乜咁緊張 蔡英文又使乜咁緊張 無非一個字 怕 怕中國呢一次真嘅 叫美國嚟幫台灣 睇到呢度我真係笑醒 中國圍台灣 美國嘅戰艦嚟到 用乜嘢係軍事目標 中國戰艦 台灣本土 中國沿岸 全部隊實戰都毫無幫助 美國攻擊中國戰艦 中國更加快要搞掂台灣 至於若果已經圍住台灣 導彈已經及實美國嘅戰艦嗎 佢一旭手 後果美國佬自己會清楚 唔係你喺度吹水話冇事 話會贏 呢啲美國官兵都會知道 畀個膽佢都唔敢

剩是電子戰、網絡破壞、通訊崩潰已經令到台灣省成為死城,飛鴿傳書麽?

以前台灣省還可以頂到一頭半個月,這就會死得人多;現在完全無得打,一耶便投降,兵不血刃,不會有多大傷亡。空心菜早練習好著草走路,臺綠幻想的機會都無咯,吹乜?

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-14 07:12 PM 發表

. 你肯定係台灣人 仲係獨派 既然你認為台灣已經獨立 習近平講嘢你又使乜咁緊張 蔡英文又使乜咁緊張 無非一個字 怕 怕中國呢一次真嘅 叫美國嚟幫台灣 睇到呢度我真係笑醒 中國圍台灣 美國嘅戰艦嚟到 用乜嘢係軍事目標 中國戰艦 台灣本土 中國沿岸 全部隊實戰都毫無幫助 美國攻擊中國戰艦 中國更加快要搞掂台灣 至於若果已經圍住台灣 導彈已經及實美國嘅戰艦嗎 佢一旭手 後果美國佬自己會清楚 唔係你 ...
你真係傻,  咁肯定... 我成世人在台灣日子加埋都冇20日.  你又7咗啦.

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-14 07:14 PM 發表

你真係傻,  咁肯定... 我成世人在台灣日子加埋都冇20日.  你又7咗啦.
我肯定你係獨派 反中者 甚至有啲不學無術 成個形勢都唔識 唔識字扮博士

引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-1-14 07:09 PM 發表

咪多多事實
唔叫正笨7
美國南北內戰,人家夠膽名正言順大大聲叫獨立,而台灣省還要捧著中華民國個神主牌作護身符,怕老八怕到聲也收埋,認真無種。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-14 07:17 PM 發表

我肯定你係獨派 反中者 甚至有啲不學無術 成個形勢都唔識 唔識字扮博士
肯定完一樣, 7 咗, 又肯定第二樣啦....
你知唔知肯定兩個字點解??

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-14 07:53 PM 發表

肯定完一樣, 7 咗, 又肯定第二樣啦....
你知唔知肯定兩個字點解??
我肯定啫 你可以唔認㗎 冇結果嘅

引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-1-14 06:04 PM 發表

咁就要睇第一島錬對美(日)值幾錢

亦好大機會日笨肯找數

島錬除左圍中國,亦係日笨生命線
乜重有人講島鏈?重out吾 out,系中國導彈範圍內,戰艦航程內,美國必不會參戰

引用:
原帖由 Visita 於 2019-1-14 07:22 PM 發表

美國南北內戰,人家夠膽名正言順大大聲叫獨立,而台灣省還要捧著中華民國個神主牌作護身符,怕老八怕到聲也收埋,認真無種。
呆灣係好想獨立
各種小動作都想拉到獨立
不過主人老美唔同意
冇人比老美更明白老共言出必行
有韓戰教訓
所以越戰就老老實實唔過界
台灣係唔係一個實體國家闗老美乜事?
咪攪吋佢個party就得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]