• 瀏覽: 4,014
  • 回覆: 68
+3
唯有 自求多福

引用:
原帖由 hwwong 於 2019-1-13 09:13 PM 發表
香港福利習慣性被濫用, 已經是常態化了... 好多社棍幫手協助伸手黨及既得利益者呃公帑呢...
佢算唔算濫用???

譚耀宗極速割瘜肉

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-13 09:19 PM 發表

你真係永遠企在市民的對立面, 請問你係咪經民聯派來???
係你活在幻想世界太耐吧... 講到好似未見過蠱惑呃綜援伸手黨一樣, 完全不了解香港實際情況一樣啊... 請問你是在火星生活嗎...

引用:
原帖由 hwwong 於 2019-1-13 09:25 PM 發表

係你活在幻想世界太耐吧... 講到好似未見過蠱惑呃綜援伸手黨一樣, 完全不了解香港實際情況一樣啊... 請問你是在火星生活嗎...
你的世界咪係人人都係呃綜援,貪果2500蚊, 世界無真係傷殘弱者存在

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-13 09:24 PM 發表

佢算唔算濫用???

譚耀宗極速割瘜肉
特權人士濫用特權, 覺得有問題就去舉報牠吧...

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-13 09:31 PM 發表

你的世界咪係人人都係呃綜援,貪果2500蚊, 世界無真係傷殘弱者存在
如果真係老弱傷殘要支援人士, 絕對應該去幫忙, 可惜... 香港有太多偽老弱偽傷殘了, 太多專業演員了... 最可惡是, 有不少社棍幫忙班伸手黨呃公帑呃綜援當閒事...

引用:
原帖由 hwwong 於 2019-1-13 09:34 PM 發表

特權人士濫用特權, 覺得有問題就去舉報牠吧...
同樣道理, 你覺得有人呃政府資助, 你也可以去舉報無謂响度吠人濫用

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-13 09:39 PM 發表

同樣道理, 你覺得有人呃政府資助, 你也可以去舉報無謂响度吠人濫用
你自己習慣吠就算吧... 唔好話人... 是你要回覆我, 我才回應你的啊... 天才... 需要用醫療劵去檢驗聲帶嗎, 不要吠太多啊... 傷身啊...

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-1-13 07:54 PM 發表

教育開支完全係「倒$落海」;廿年來,教育開支天文數字,但社會得到咩???

十五億來一成都死

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-13 08:01 PM 發表
慳返D錢用來請海外醫生, 廷長改善公立門診服務仲實際啦, 醫療卷搞到睇醫生和配藥貴哂!
甘就唔係針對長者而服務啦

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-1-13 08:29 PM 發表

香港D牙醫好L掠水; 因為無公營競爭者!!
無公營競爭就一定貴非常有趣

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-13 08:33 PM 發表

咪係, 公務員有得用公營牙科全套服務, 其他人只可止痛, 仲要得咁少名額, 我想司法覆核政府!
咪得個講字

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]