• 瀏覽: 32,218
  • 回覆: 252
  • 追帖: 3
+13
女權座大,就黎響街昅女都告你性騷擾!
港男出街要識自保,對眼唔好四圍望

引用:
原帖由 22222.22 於 2019-1-13 09:19 AM 發表
我係要視姦啲臭西港女呀,吹咩!
左膠加無理女權,西方衰弱原因

其實在地鐡中比女人叫非禮應該唔多
因我都未見過
做這些招式動作是無謂的

試過比女人用胸黎頂我背隻.我都想叫非禮 

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-1-13 10:11 AM 發表
我真係要認真講,作為男人真係要醒目啲😎

1. 要學識得從神態氣質spot out 邊一類型女人係多疑、神經質、自戀自大女人。

2. 如果有朋友係這種"神經質多疑女" 盡量避免近距離接觸,even講有味笑話都費事同佢講,唱K飲酒大圍走你都快走,唔好同佢單獨留下,送返屋企可以的士你坐前座佢坐後座或一班人送。

3. 如果係街上遭遇呢類型女人你唔識嘅,例如地鐵…你最好行遠啲,走返入男人堆,若無位走只 ...

香港地女人一叫非禮,男人肯定蝕底

引用:
原帖由 閒話一句 於 2019-1-13 12:48 PM 發表
望腳點先可以知是否涉及性行徑呢,港女個個都係傳心師?
根本有啲嘢不成文,講嚟都多餘架啫,望腳佢點會告得你入吖?
社會有啲不成文法,係大眾及智能正常嘅人共同認同。
當然,你跪埋去隔住兩吋距離,係咁望住人對腳,成幾分鐘(淫唔淫笑都其次嘞),唔畀人告就奇。
社會越發達,人類越低智,大部分係一啲所謂垃圾會議員搞出嚟嘅,好似宣誓,正常宣有咩問題?你硬係要六至八秒讀一隻字,事後居然仲夠膽問要隔幾耐先違法?
又如國歌法,根本針對就唔係口音或其他問題,你係要玩嘢話鄉音唱又犯唔犯法?(鄉音咪唔好唱囉,你係咪玩嘢人地會唔知?)係要人搵條鏈嚟鎖住你先至安樂嘅?

依家搭港鐵都唔敢同女性有眼神接獨,索性合埋對眼扮訓覺
搭巴士更加必定不會座女仕隔離

香港女仕係最世界咁多國家之中,最麻L煩女性

剩係一條保護婦儒條例就知女權過大定過細!點解無保護男人條例?剩係男人先可以強姦女人?多佭嘢响身己輸咗大半啦!

引用:
原帖由 letmethinkthink 於 2019-1-13 11:30 AM 發表
最憎搭地鐵
#me too

雙手舉高都冇撚用,俾人磨都扯旗一樣有罪

引用:
原帖由 jfave3737 於 2019-1-13 08:21 AM 發表
【Metoo無辜男】逼港鐵三招自保 律師拆解性騷擾有無得誣告

在定罪率甚高的日本,為免男士被誤認痴漢,有人發明了痴漢手帶、痴漢App、還推出「痴漢冤罪保險」保障自己。香港處處人多擠逼,上下班時段高峰期,港鐵車廂或巴士分分鐘猶如「逼沙甸魚」。男士在「咸豬手」的陰霾下如何自保?《蘋果》找來律師拆解何謂性騷擾,亦請來香港男士協會會長,為大家示範自保三式。

相關新聞:【MeToo無辜男】召集被屈 ...
個個坐地鐵好似打靶咁?

第一招要夠高先用到,三招我都想笑

我發覺大陸女人反而冇咁麻鳩煩,有幾次試過唔小心隻手揩到佢地,都無野

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]