• 瀏覽: 32,142
  • 回覆: 252
  • 追帖: 3
+13
啲港女望又唔望呀,撞又唔撞得,掂到又唔得,咁不如唔好出街啦,成日以為自己全身都係寶,笑死人!

做男人遲D要自插雙眼,毒啞自己,或自宮 。。除非您系靚仔,我要轉行做男人美容。。

條女俾靚仔望,就是互相欣賞。
條女俾大叔……肥肉鬆……樣衰的男人望……就係性騷擾

個女仔鍾意告就告,告不成就當無事發生,咁樣絕對不公平!!一定要再審議強姦定義 !! 唔係任得佢講 簡直歧視男性 !!

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2019-1-13 11:14 AM 發表

唔好玩啦香港男人要咁撘車自保,仲話香港係男女平等? 根本女權至上就真。索性要求港鐵成立男士專用車箱,比能晒女大權用晒港鐵吧!

講真: 港鐵車廂一般共有8的節,頭4廂為男仕專用,尾4廂為女仕專用(月台地下候車位及車身用紅藍色條分別),界別中間車箱不連通,任何空滿載客下,河水不犯井水,實現真正男女平等待遇。 ...
到時又會有男男問題

繁忙時間,一上車就雙手拉住路線圖板,應該會俾人鬧,有體臭仲可能會比人打

第二個都ok ,係怪啲啫,鬼鬼祟祟,最多俾警察逗下

第3樣,都會俾人打,話用手推人

引用:
原帖由 jfave3737 於 2019-1-13 08:21 AM 發表
【Metoo無辜男】逼港鐵三招自保 律師拆解性騷擾有無得誣告

9211850 9211851 9211853 9211854 9211857 9211855 9211858 9211856 9211852 9211859

在定罪率甚高的日本,為免男士被誤認痴漢,有人發明了痴漢手帶、痴漢App、還推出「痴漢冤罪保險」保障自己。香港處處人多擠逼,上下班時段高峰期,港鐵車廂或巴士分分鐘猶如「逼沙甸 ...
嚟啲咪所謂男女平等囉.冇事時要男女平等.到要著數時就女權至上

多9餘!女人真係大L晒

成日話男人十個有九個都係下賤、冇個好人"……如果話"女人十個有九個都係下賤、係雞、冇個好人" 或"猶太人/黃種人十個有九個都係下賤、冇個好人」,那又如何?卻得到不少嘲笑的回應:「小小事都投訴,點做大事?」、「男人都咁撚小氣,食屎啦毒男……」遲鈍的社會和制度、將滅不滅的觀念、短視功利的心態,造成了港男幻覺下的港女性格上的偏差,明明自己不是窮人和弱者,卻打著「男人要照顧和遷就女人」的旗號為自己牟取短暫的利益,食飯要男方結賬,禮物要男方送,座位要男方讓,手袋要男方提,更偷換「紳士風度」等概念為己所用,或者是捕風捉影,自己塑造一個被剝奪的形象去爭取自身利益,而不是爭取真正的兩性平等。:

公就我贏,字就你輸

做男人做到香港咁慘仲咩呀?
你哋啲真法律假道德

引用:
原帖由 千億散盡還復來 於 2019-1-13 09:52 AM 發表
女權過大。女性要自保可學中東女包到實一實。
又唔得喎
港女話你都癲

反應一向過大

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-1-13 10:11 AM 發表
我真係要認真講,作為男人真係要醒目啲😎

1. 要學識得從神態氣質spot out 邊一類型女人係多疑、神經質、自戀自大女人。

2. 如果有朋友係這種"神經質多疑女" 盡量避免近距離接觸,even講有味笑話都費事同佢講,唱K飲酒大圍走你都快走,唔好同佢單獨留下,送返屋企可以的士你坐前座佢坐後座或一班人送。

3. 如果係街上遭遇呢類型女人你唔識嘅,例如地鐵…你最好行遠啲,走返入男人 ...
師兄講得好

有呢d冚家剷報紙去撐個條死臭西跑手屈人, 男人的確要自保

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-1-13 09:21 AM 發表
望半分鐘=視姦
係視線侵入

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]