• 瀏覽: 26,224
  • 回覆: 443
  • 追帖: 1
+10
時裝品牌涉辱華 甄子丹發聲明終止合作

昨日甄子丹為德國品牌Philipp Plein在米蘭行騷,不過,
隨即被網友翻出該品牌於2007年曾發生辱華事件的舊帳,
當年品牌曾出過一款T恤,上面印有「FXXX YOU CHINA」
字樣以及一個穿了清朝服裝的公仔圖案,引來軒然大波,內地網民群起抵制。

今次子丹為品牌行騷,即時觸動內地網民神經,有見及此,
子丹方面火速作出回應,透過工作室發出聲明道歉之餘,並宣布終止跟該品牌合作。

不愧係宇宙最強....有GUTS...好樣的...

侮辱憎恨中國人的公司可以不賺中國人錢的

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190112/bkn-20190112170826853-0112_00862_001.html

話不投機半句多

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-13 05:31 AM 發表
點解咁多國家辱華,大陸有無檢討下自己先?
我地都可以辱英辱美辱德辱邊個都得, 但我地中華人民禮儀之邦,絕不會如此行為

引用:
原帖由 finalcountdown 於 13-1-2019 05:31 發表
咪就正正係有你呢D「人」囉!

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-13 05:31 AM 發表
做漢奸,死不足惜!

引用:
你比咁多人問候你老母,係咪都要檢討左而唔係鬧番人呀?而且而家係個別公司辱華,唔係國家呀!

政治不正確,後果可以非常之嚴重。

引用:
係清朝後期國勢積弱

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-1-13 05:48 AM 發表

冇辦法啦,中國咁多漢奸,專登做啲衰嘢去醜化中國。
師兄有見地,香討都有唔少漢奸(極可能是台灣人、法輪功及泛民陣營)。

提示: 違規內容已被屏蔽

引用:
原帖由 采啟邁兆 於 2019-1-13 05:52 AM 發表

咪就正正係有你呢D「人」囉!
一針見血啊!

鍵盤翻頁
左右