• 瀏覽: 26,252
  • 回覆: 443
  • 追帖: 1
+10
要寫定十封八封類似既聲明

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-1-13 05:48 AM 發表

冇辦法啦,中國咁多漢奸,專登做啲衰嘢去醜化中國。
有你呢種人存在
有乜辦法唔比人睇低丫

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-13 06:07 AM 發表
去開旅遊就知,見到d大陸人去外國,真係好失禮好醜怪,影衰埋香港台灣星馬泰等華人,連韓日人都影衰埋。

因為大家都係黃皮膚,要區分大陸人,就要響其他方面著手,同佢地相反,劃清界線!! ...
其實香港人都好失禮上次去外國浸溫泉,有一班好似跟團既人,有老有細,成家人一出都來就we哇鬼叫,好似冇見過世面,噪到爆。。。。之後有個鬼婆保安走出來叫佢地靜d,樣衰都爆。。。希望自己人去旅行都唔好咁失禮☝🏻

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 海外網民 於 2019-1-13 06:51 AM 發表
大陸都有d有文化的人,只係比較少。慢慢來啦,新一代接受過教育果d應該好d
城市人會好d。但其他就

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-13 05:31 AM 發表
點解咁多國家辱華,大陸有無檢討下自己先?
你想中國人繼續做東亞病夫下去嗎?

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-13 06:07 AM 發表
去開旅遊就知,見到d大陸人去外國,真係好失禮好醜怪,影衰埋香港台灣星馬泰等華人,連韓日人都影衰埋。

因為大家都係黃皮膚,要區分大陸人,就要響其他方面著手,同佢地相反,劃清界線!! ...
我係日本直頭唔敢講我係香港人,怕人地唔招呼我,就係因為d香港人係日本做d冇品野。fit哂你嘅諗法。

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-13 05:31 AM 發表
點解咁多國家辱華,大陸有無檢討下自己先?
做生意都傻嘅,玩中國定中國人玩返你?

你正一小學雞!

中國唔強大,你有現在的安穩日子

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-13 07:17 AM 發表

香港人會唔會上去拖喼搶奶粉? 會唔會成身名牌踎街食雞髀?

大陸咁L有錢,周身名牌,大大個GAP字,
孭住個MCM背囊,都要拖住喼去搶奶粉,唔知醜既咩? ...
我地香港人都唔好得去邊,去廁所屙尿咪一樣射到坐廁濕哂、偷走廁紙、隨地亂掉垃圾、損人利已阻人發達,唔好以為高大陸農民一等,人地農民生活隨意率性,只怪經濟發展太快,老一輩又有外遊興緻。

人地搶奶粉買名牌食雞肶即係有幫襯,你打工仔唔好阻商人發達,人地舖租好貴架。

引用:
原帖由 采啟邁兆 於 2019-1-13 05:52 AM 發表

咪就正正係有你呢D「人」囉!
是狗

衰左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]