• 瀏覽: 9,578
  • 回覆: 51
台灣人 英文水平低都唔止 最慘係低智商

世界之大, 英門是國際流通之一, 不是唯一。。。識一個懂西班牙門的台灣人,她說南美好好玩,才可以四圍去, 又說當地西班牙門有點不同。。

叻果班台灣人都去哂大陸搵食啦!

Monkey Friendship都算人名
就算英文差都唔會寫到咁離譜呀 

引用:
原帖由 火燎森 於 2019-1-13 01:51 AM 發表
英文在寶島:新北市長…候友宜 #
造假宣傳,真係小人

人地叫"侯友宜"吖嗎!
Monkey Friendship
譯得幾好吖!

樓主民賤黨支持者,咁屈鳩人

如果唔係假就擺明係玩野。

港式英語先係笑話,外國人睇港式餐牌真係O晒嘴。

引用:
原帖由 火燎森 於 2019-1-13 01:51 AM 發表
點解你咁蠢?

引用:
英文水平低不可怕,智商低先可怕.是不是火生

其實香港人英文好好㗎,起碼26個英文字母識曬!
小弟試過接到電話,外國人(有理由相信是印度人)婦女要求處理LARGE FLOORSTANDING XAN,以一個學習女王英語的人真係聽不明佢噏神馬。
於是她串出來,X-A-N,但我始終GET不到是什麼,只有耍佢去找管理處。
相信大家「估」到她說的是什麼?我都是要收線之後才估到!

引用:
原帖由 古堡鋒 於 2019-1-13 12:12 PM 發表

英文水平低不可怕,智商低先可怕.是不是火生
火生話佢由細到大都係智商低架啦,有乜咁可怕喎!

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-1-13 12:42 PM 發表
其實香港人英文好好㗎,起碼26個英文字母識曬!
小弟試過接到電話,外國人(有理由相信是印度人)婦女要求處理LARGE FLOORSTANDING XAN,以一個學習女王英語的人真係聽不明佢噏神馬。
於是她串出來,X-A-N,但我始終GET不到是什麼,只有耍佢去找管理處。
相信大家「估」到她說的是什麼?我都是要收線之後才估到! ...
fan

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-13 02:05 AM 發表
台灣省英文水平低大家都知
不過你張圖應該係假既
常常識諗下都知係假相啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]