• 瀏覽: 7,524
  • 回覆: 55
引用:
原帖由 赤共 於 2019-1-12 10:10 PM 發表
成日話人哋係美國隻狗,中國係俄羅斯隻狗你唔講
中國己經唔係,係合作關係多些,俄記軍力算強,但經濟實力弱較單一化,,強國就軍力ok,而且軍力追上,經濟實力強,早幾年老尾,玩九俄記,將石油價格推低,就險些玩殘俄記,幸好強國出手幫佢!

引用:
原帖由 silanai 於 2019-1-13 08:46 AM 發表
我們很容易把自己的做法丶想法合理化 …………
如偷了別人一個橙吃丶會認為別人不應該追究丶
因為樹上有很多橙丶吃了一個不算什麼
如果那個果農追究丶就會認為那個果農是故意為難⋯⋯ 🙄
甚至認為果農是受仇人指使丶設個陷阱來陷害自己的

但是很少人會自我反思丶不問自取丶吃人家種的一個橙丶
是否一個正確的行為? 🤔 ...
5G技術好明顯係自己種的橙。 但依家有條無賴話屈你偷。

引用:
原帖由 kof2002um 於 2019-1-13 12:31 PM 發表

5G技術好明顯係自己種的橙。 但依家有條無賴話屈你偷。
昨天丶華為馬上作出聲明丶把那個高層Fire咗 🤔
如果個橙係自己種的丶又點解要馬上(割蓆)呢?
這個有反常理吧⋯⋯ 🙄

物必先瘸然後蟲生!華為與恐怖分子來往密切,全世界當然驅逐惡魔

引用:
原帖由 西西積叻 於 2019-1-12 21:54 發表
波蘭係美帝馬仔,一直都邀請美軍駐守波蘭抵抗俄國威脅。今次佢郁華爲明顯受美帝指使。美帝咁做好毒,佢指使波蘭郁華爲,明知中國必會報復,咁中波兩國關係一定破裂,波蘭就更走向美帝果邊,美國影響力又擴大到東歐。我早就話美國係要對付中國,貿易戰衹係成個陰謀的一部分,即使兩國貿易戰傾掂數,美帝都會繼續係其他方面打擊中國。今次事件就證實咗! ...
碎料。

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-1-12 10:47 PM 發表

咁你又係邊個隻🐶
最可憐你唔係任何人隻狗

冇人養只係一隻流浪狗

引用:
原帖由 King2017 於 2019-1-13 07:00 AM 發表
現時真的有點似清末!八國聯軍,南京條約,北京條約!
如不想歷史重演,中國只有一條路!打!!!
輸!

用賄賂低裝手段帶來嘅擴展點會穩陣

Mh370 被神秘消失,成客有60 多名華為高級工程師,一早就對付中國喇。

引用:
原帖由 chguxi 於 2019-1-13 03:08 PM 發表
咁就叫攻勢?自己唔敢做,逼啲細嘅出來出嚟。睇美帝都係時日無多啦
即係有人和

共國有咩人和?非洲黑人?

引用:
原帖由 阿的斯亞貝巴 於 2019-1-13 02:56 PM 發表

最可憐你唔係任何人隻狗

冇人養只係一隻流浪狗
哈哈,原來你喜歡做狗奴才,多過做一隻自食其力嘅狗🐶

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-1-13 03:11 PM 發表

哈哈,原來你喜歡做狗奴才,多過做一隻自食其力嘅狗🐶
流浪狗師兄

你下場係三餐不繼、俾人毒打、最後飢寒交迫、病死街頭

北約一條心

東協一條心

5 Eyes一條心

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]