註冊 登入

[本港新聞評論] 高鐵今晚往內地車票售罄

高鐵今晚往內地車票售罄 E-mail 此主題給朋友

班淡友早前唱高鐵開通客運量少無幾多人搭..哈哈日日滿座就要開多幾條高鐵,無常識如果一開通早期爆滿即係設計錯誤啦

【星島日報報道】港鐵晚上宣布,廣深港高鐵今晚所有往內地的列車車票已經售罄。港鐵表示,尚未購票的乘客,請致電高速鐵路購票及客務熱綫21200888查詢或瀏覽高速鐵路網站。乘客亦可考慮乘東鐵綫經羅湖或落馬洲返回內地。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E9%AB%98%E9%90%B5%E4%BB%8A%E6%99%9A%E5%BE%80%E5%85%A7%E5%9C%B0%E8%BB%8A%E7%A5%A8%E5%94%AE%E7%BD%84-122300083.html

精選樓盤
又一隻不得了的大白象

做乜甘高興喳!上去嘅滿,即是下行未滿。仲有回本了嗎?未可樂觀,可能某省省長矛錢交電費,甘又停。或者落大雪又有延誤。

做咩咁興奮?
第一次?

回覆 引用 TOP

奇怪點解呢排傳媒無報每日客流既,係咪日日都達標無得插政府所以唔再報呢

忍左咁耐
终於舒服哂

最愛玩野~~~~

回覆 引用 TOP

利害 大灣區人民萬歲

引用:
原帖由 cyberduct 於 2019-1-12 09:23 PM 發表

奇怪點解呢排傳媒無報每日客流既,係咪日日都達標無得插政府所以唔再報呢
班反中L實揾到位插作都作到出嚟

壹傳媒無派豬狗記者混入去造謠?

歪 理 在 胸 筆 在 手 , 指 鹿 為 馬 好 自 由 , 造 謠 成 性 壹 傳 媒 , 亂 作 老 屈 最 精 英
大陸咁多人,每人射篤精都可以裝滿個泳池

回覆 引用 TOP

獨粉們主子建造的"英法隧道" 1987年造價為150億英鎊;
94年用到今天每年還要虧蝕2億英鎊;

獨粉們由始至今 一句都唔夠膽話大白象工程;
獨粉們學埋主子D雙重標準...

我愛渣打金龍
直通車滿未呢?點解唔叫人搭直通車

宣佈時間幾點呢

國家一定回到本嘅
一萬年後
又舒服哂

最愛玩野~~~~
引用:
原帖由 erectdick 於 2019-1-12 09:19 PM 發表

做乜甘高興喳!上去嘅滿,即是下行未滿。仲有回本了嗎?未可樂觀,可能某省省長矛錢交電費,甘又停。或者落大雪又有延誤。
...
你去買到票先講啦!
早一星期都唔使皆意買到

佢被迫叫做綠毛假髮狗
佢好鐘意食爛屎
更鐘意睇毒狗點浸死,
而且係一隻一隻咁浸死。
引用:
原帖由 tinnit 於 2019-1-12 09:35 PM 發表

獨粉們主子建造的"英法隧道" 1987年造價為150億英鎊;
94年用到今天每年還要虧蝕2億英鎊;
獨粉們由始至今 一句都唔夠膽話大白象工程;
獨粉們學埋主子D雙重標準... ...
瀨英瀨美就識

佢被迫叫做綠毛假髮狗
佢好鐘意食爛屎
更鐘意睇毒狗點浸死,
而且係一隻一隻咁浸死。
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。