• 瀏覽: 5,407
  • 回覆: 86
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-13 12:05 AM 發表

原來山脈山脊線係可以唔劃喺最高峰既, 又長知識啦.....
哈哈,你自己都噏響分水嶺東邊啦,劃乜山脊線?

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-1-12 11:52 PM 發表

唔係講緊發動機咩? 梟龍係合研,但發動機係中國製渦扇,形號唔記得,自己查啦。
事實喺冇一款高性能戰機使用國產發動機, 就連j10c 出口, 都喺要用返俄仔引擎, 我唔喺話中國應該研發出高性能引擎, 而喺實事求事, 唔好吹得就吹, 話超過歐洲?你問左英國未呀?

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-1-12 11:32 PM 發表

中國中央中電視台講WS15已經成功,唔係我講,你可以唔信,正如你唔信DF21D一樣,唔關我事,我只是議事論事。
師兄,我質疑WS15放在第三位, 應該在應用才算, 不可能計劃中/想像中都算, 如果是這樣應該第一位才對, 大陸己研發超燃衝壓引擎

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-1-13 12:13 AM 發表

哈哈,你自己都噏響分水嶺東邊啦,劃乜山脊線?
山脊線係你講既, 劃乜山脊線又係你講既, 究竟分界係唔係用山脊線呀?  如果1960年前長白山係北韓既, 咁當年北韓點解要游說中國俾一半長白山俾北韓呀?

😂😂今次竟然唔係講超越美國。

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-13 12:53 AM 發表

山脊線係你講既, 劃乜山脊線又係你講既, 究竟分界係唔係用山脊線呀?  如果1960年前長白山係北韓既, 咁當年北韓點解要游說中國俾一半長白山俾北韓呀? ...
呵呵,1960年之前,咪係大清朝劃既囉,將長白山成個劃入中國境,你朝鮮藩屬國有聲出咩? 1960年中朝劃界談判,係兩平等地位國家關係,北朝鮮提出按山脊線為界,有乜出奇?

殲七都係出口主力

中國追趕步伐, 越嚟越快.

引擎已經一班西粉最後能抹黑唱衰中國的最後一根稻草,要是斷了,我不敢想像他們崩潰的樣子

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-1-12 19:58 發表

我國自行研製的太行改進型發動機採用了大量先進技術,如單晶渦輪葉片和整體粉末冶金渦輪盤,如今這些技術均已經突破技術瓶頸,並開始規模化生產,據悉,在應用這些技術的基礎上,太行改進型發動機(WS10A)的使用壽命達到了2000至3000小時,雖然僅為歐美產品的一半,但已經遠遠超越俄羅斯產品。

原文網址:https://kknews.cc/zh-hk/military/r9olqqo ...
117S 係四千小時,大修間隔一千

美國其實唔用飛行小時,壽命以渦輪制動循環 TAC 計算

引用:
原帖由 機龍 於 2019-1-13 03:04 PM 發表

117S 係四千小時,大修間隔一千

美國其實唔用飛行小時,壽命以渦輪制動循環 TAC 計算
樓主又被啪啪聲打臉

殲10C仍在用俄AL31,太行得啖笑

引用:
原帖由 ...laurex... 於 2019-1-13 02:08 PM 發表
引擎已經一班西粉最後能抹黑唱衰中國的最後一根稻草,要是斷了,我不敢想像他們崩潰的樣子
還有很多:
#隱身技術同物料
#核動力艦技術
#高階芯片技術

引用:
原帖由 Simon好開心 於 2019-1-13 08:41 AM 發表
殲七都係出口主力
殲七依舊喺最好賣的中國戰機, 至於高性能戰機, 雖然日吹夜吹, 但中國貨喺冇咩市場, 喺巴佬叫做俾下面買左啲fc1, 但f16一放行, 人地都立刻唔要了, 現實就喺咁殘酷

引用:
原帖由 lyk898 於 2019-1-13 00:18 發表

事實喺冇一款高性能戰機使用國產發動機, 就連j10c 出口, 都喺要用返俄仔引擎, 我唔喺話中國應該研發出高性能引擎, 而喺實事求事, 唔好吹得就吹, 話超過歐洲?你問左英國未呀? ...
J-11B、16 已經用緊 WS-10

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]