• 瀏覽: 26,542
  • 回覆: 477
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 BUSYMAN 於 2019-1-12 08:21 PM 發表
六十歲前揾的錢倒咗落海?政客應該叫人儲錢應對六十後的生活,花無百日紅,政府都有一
香港私人打工仔同樣搵二萬, 公務員同樣搵二萬, 前者洗費支岀高過後者幾多?  只係供養子女的費用, 醫療費用,退休金金額都相差好遠啦!
何不食肉麋???

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-12 03:29 PM 發表
羅致光呢條友涼薄係人都知, 但唔知佢衰到要搵長者開刀, 為何不減NGO的撥款? 明知大量人濫用錢出花紅, 開D位仲高薪過高官, 殘民自肥MODE啟動???
我覺得呢個只係策略,佢就係想行完第一步,之後等d人自動叫苦,好似呢篇新聞咁講,想安樂死,然後下一部就可以話係“順從民意”推行安樂死
省下幾多資源呢,高招

死仆街777

不如話簡化到1萬啦,齊頭易計d
收皮啦老野,d樓都係比班老野炒高晒,仲要我地交稅比你地,仲想加,痴線

香港高官=損人利己

引用:
原帖由 九龍聞正私處 於 2019-1-12 08:23 PM 發表
其實有膽死,點解唔同柒婆或鳩官同歸於X呢
學施生掟氣油彈, 自殺式為香港人做件轟烈大事 衣家拎埋香港身份証,
搵真銀渣靚車

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-12 07:13 PM 發表

唔好話老人, 政府成日叫人請傷殘人士, 自己都少請, 傷殘人士7成幾無野做,拎$1800蚊津貼過活
案底都係,帶頭歧視,政府係帶頭唔請

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2019-1-12 08:28 PM 發表

我覺得呢個只係策略,佢就係想行完第一步,之後等d人自動叫苦,好似呢篇新聞咁講,想安樂死,然後下一部就可以話係“順從民意”推行安樂死
省下幾多資源呢,高招 ...
人地要死自己會解決, 安樂死係主要俾D無哂自理能力, 植物人等行駛!

最低工資加到$37.5,唔夠錢洗可以去做返幾個鐘

思路同情節與毒果咁似,毒果員工班底?
60歲重唔化,以前沒綜援時的人是否個個60歲要自殺?
而且夠資格的,間中見報一些30歲壯年健全人士都可以申請到綜藝,與是否65歲有甚麼關係?

仲有些無知年青人覺得老人抵死,
到年青人老了, 一樣承受pk政府惡策

引用:
原帖由 DQ肥婆蘭 於 2019-1-12 08:34 PM 發表
最低工資加到$37.5,唔夠錢洗可以去做返幾個鐘
唔係個個有人請,60以上歲低層失業率係44% ,邊個擔保一定請呢班人,仲有d有長期病要成日覆診插住個尿袋,呢班人出去自由市場係沒人請,你係老細都請個後生靚女d架啦

後生有資格離開就快快,老了在香港受苦。

世上沒免費午餐,福利高國家相對稅制會高,月月六七折出糧。

引用:
原帖由 KZL 於 2019-1-12 08:34 PM 發表
思路同情節與毒果咁似,毒果員工班底?
60歲重唔化,以前沒綜援時的人是否個個60歲要自殺?
而且夠資格的,間中見報一些30歲壯年健全人士都可以申請到綜藝,與是否65歲有甚麼關係? ...
以前社會充滿希望,易搵食,互鄰幫助多,仔女供養多,家下呢個社會係咩社會,係絕望之都,青年仇老年,老年仇青年,社會向上爬機會少,大把大學生搵唔到野做,人工低樓價貴政府屄,仲要迫人返大灣區,瘋狂殖民低質人口,根本共產黨只當香港係一個走資城市,貪曬香港d錢再合餅取消一國兩制,食屎吧,你班亞毛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]