• 瀏覽: 24,512
  • 回覆: 135
  • 追帖: 3
胳肋底係美國嘅一條狗!

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-1-12 04:07 PM 發表

你在加拿大的那個省?
AM1320 華僑之聲。

引用:
原帖由 sunnylo2007 於 2019-1-12 01:50 PM 發表

仲有法輪狗。
法輪狗邪教,當被老美用完後,法輪加就淒涼了,成為流浪狗😜😜

加拿大司法制度真係得啖笑
初初拉人就話同衣郎做生意違返尾國制裁
衹係美國單方面制裁他國
跟住知衰馬上改罪名做詐騙
咁加拿大最初拉人果一刻經以非法拉人
依家仲好笑
到今日至話被中國扣留個人有外交豁免權
唔通到今日至知條友真係加拿大007
D內政真係好亂

炒人又唔俾,離職又唔得,一生人打死一份工咩?

引用:
原帖由 你個章 於 2019-1-12 02:12 PM 發表

原來係E隻品種,同中共班狗官&毛柒東一9樣, 出賣國家以圖個人利益。咁照樣人道毀滅埋啦,你唔好介意喎!
連埋你我哋一定唔介意

加拿大是否變成美國屬土,下下咁聽美國的話。

主人叫牠吠,杜假狗點敢唔吠,同香港啲犯民黃狗一樣

引用:
原帖由 002534 於 2019-1-12 04:00 PM 發表

其實係香港本來係可以和平生活,不論97前定97後,但呢班人總係唯恐天下不亂,勁想23條快d趕走佢地,還返香港平靜
是的

以前香港只係埋頭苦幹,現在學咩人玩政治,就係無厘頭玖

引用:
原帖由 明日進擊的高潮 於 2019-1-12 01:48 PM 發表
美國政府只是繼續停止運作,好快就會放人。
整個好像是特朗普和習大合作的一個局,
利用晚州事件,
導致本來屬於加拿大的生意轉往美國!

引用:
原帖由 maskman2008 於 2019-1-12 18:34 發表

是的

以前香港只係埋頭苦幹,現在學咩人玩政治,就係無厘頭玖
佢哋爭取民主、人權係好事,但係教到而家d人任性妄為,怕吃虧,只係為自己,其實香港已經好自由,但係濫用自由而唔諗後果既人佔太多,係大陸既話,一個唔安守本份既人後果會點大家心知肚明,人要正正常常過生活,最基本就係識知足同安守本份

引用:
原帖由 002534 於 2019-1-12 07:19 PM 發表

佢哋爭取民主、人權係好事,但係教到而家d任性妄為,怕吃虧,只係為自己,其實香港已經好自由,但係濫用自由而唔諗後果既人佔太多,係大陸既話,一個唔安守本份既人後果會點大家心知肚明,人要正正常常過生活,最基本就係識知足同安守本份 ...
都係教棍,政棍,民主棍,狀棍,神棍 禍港
又以教棍禍害最深

虛偽政客

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]