[本港新聞評論] 港500市民集氣高呼「梁振英案未完」 「天下為公」研私人檢控並追究鄭若驊

引用:
原帖由 埃及仙 於 2019-1-12 01:38 PM 發表

500個傻仔,根本唔知啲濕9議員收咗黑金所以要交工課咬住狼英。
所以一值都話犯民就喺一啲[心精奸險嘅褔街]去呃社會上兩種人:
1)相對愚蠢 (eg.釘書機人、書都未讀完嘅年青人)&
2)自我清高感道德L(eg. 黃屍傳媒人/男人婆歌手...) ...
白鴿黨好明顯要乞錢過年rip
如果唔係釘王衰on9,家陣已經圍緊中聯辦,老美最like多多錢都照俾。
家陣一鋪清袋,為求翻身唯有轉移視線翻炒又翻炒689,真係好樣衰

冬天痾屎真係受罪
熱賣及精選
引用:
原帖由 kcondog 於 2019-1-12 09:47 AM 發表

On9 !  
500 On9 市民

引用:
原帖由 kelvin167 於 2019-1-12 02:56 PM 發表

白鴿黨好明顯要乞錢過年rip
如果唔係釘王衰on9,家陣已經圍緊中聯辦,老美最like多多錢都照俾。
家陣一鋪清袋,為求翻身唯有轉移視線翻炒又翻炒689,真係好樣衰 ...
100% agree

回覆 引用 TOP

政治追索又搵市民過橋

回覆 引用 TOP

十年之後繼續炒E碟冷飯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 22333000 於 2019-1-12 01:42 PM 發表

唔想比佢代表,咪唔做中共国人,快D走啦
政府是為人民服務,人民先係主人呀!
DLLM

引用:
原帖由 淫蟲肥 於 2019-1-12 02:58 PM 發表

500 On9 市民
佢地係[籌款]唔使比稅架, 點會係ON9, 如果無錢收就真係ON9

有冇捐錢

香港街巷心理戰 真理合一
Part 1 http://youtu.be/wA96XeyRhFs
Part 2 http://youtu.be/VXGfGwKQDWw
Part 3 http://youtu.be/Ab_NdbdN1HU
Part 4 http://youtu.be/X9pQEUxe0ro
唔好學烏克蘭, 大家要救香港!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 golfboy 於 2019-1-12 11:15 AM 發表

好心啦,冇第二招?成日話人捐$,建制籌就吾出聲!
咁事實次次遊行示威又係成街都係班人喺度籌款喎,咁每次人地見到都講又唔得咩?乜你好驚啲反對派籌款俾人知咩?
又啱嘅,班反對派係咁虛偽嘅,如果俾知搞乜嘢遊行示威,搬咁多唔同理由同藉口出嚟,原來最終目的都係為咗錢,又點可以扮正義喎。
人地建制籌款就擺到明係籌款,同你戴住過遊行示威嘅假面具去呃人又點同呀。如果嗰班反對派要籌款咪正正當當搞個籌款活動,遊行示威就搞番遊行示威,唔好俾人喺度籌款,咁人地又點會成日話你,佢地呢啲係叫做巧立明目呀。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2019-1-12 03:05 PM 發表

咁事實次次遊行示威又係成街都係班人喺度籌款喎,咁每次人地見到都講又唔得咩?乜你好驚啲反對派籌款俾人知咩? ...
吾係,係D評論員來來去去都得E个point, 呃緊阿爺$,鄧阿爺吾值姐

就係之前太多唔理性抗議, 搞到啲人都唔敢出嚟 。

回覆 引用 TOP

真是要追究

附件

11-16-42-20181106_c6937c749a0619e758aaLBCZzgsjwv7t.jpg(114.19 KB)

2019-1-12 03:09 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 a94922905 於 2019-1-12 09:45 AM 發表

港500市民集氣高呼 「梁振英案未完」
「天下為公」研私人檢控 並追究鄭若驊

【追究UGL案】
【本報訊】律政司司長鄭若驊不按慣例尋求獨立法律意見,決定不告前特首梁振英。民主派昨晚在終審法院大樓的正義女神下,發起「追究梁振英、鄭若驊集氣大會」,聲討梁、鄭及包庇鄭的特首林鄭月娥等人;「天下為公」發起人之一的民主黨林卓廷預告,律師團隊正研究司法覆核及私人檢控可能,誓言他與民主派都不會氣餒!
...
此事鄭若驊大可要求法庭出禁制令,誰再借689UGL事件製造社會混亂,即犯藐視法庭的刑事罪。

回覆 引用 TOP

尼班人唯恐香港唔亂!居心叵測🙄🙄🙄

回覆 引用 TOP

唔洗講咁多,樓主捐左錢未先?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。