• 瀏覽: 21,891
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
+12
得500條友來來去去都係同一班PK, 打飛機都打唔到啦
引用:
原帖由 a94922905 於 2019-1-12 09:45 AM 發表
港500市民集氣高呼 「梁振英案未完」
「天下為公」研私人檢控 並追究鄭若驊

【追究UGL案】
【本報訊】律政司司長鄭若驊不按慣例尋求獨立法律意見,決定不告前特首梁振英。民主派昨晚在終審法院大樓的正義女神下,發起「追究梁振英、鄭若驊集氣大會」,聲討梁、鄭及包庇鄭的特首林鄭月娥等人;「天下為公」發起人之一的民主黨林卓廷預告,律師團隊正研究司法覆核及私人檢控可能,誓言他與民主派都不會氣餒!
...

澳洲同英國政苦都唔告689, 點解呢班仆街唔向佢地示威?
引用:
原帖由 wilkis333 於 2019-1-12 02:33 PM 發表

係呀,仲有外國政府包庇689,x 埋d鬼佬
鬼婆18代

今時今日示威遊行變了小圈子人籌款的工具

引用:
原帖由 alan280204 於 2019-1-12 02:50 PM 發表

咁黎智英呢
佢係畜生領隊, 永遠無錯架

引用:
原帖由 淫蟲肥 於 2019-1-12 02:58 PM 發表

500 On9 市民
佢地係[籌款]唔使比稅架, 點會係ON9, 如果無錢收就真係ON9

佢地唔知幾醒, 遊行籌款無收據架, 洗黑錢最佳工具, 收金主錢都無人知

點解河童會籌得咁多錢, 真正來源真係靠遊行咩?
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2019-1-12 03:32 PM 發表

你呢啲咪係呃緊你老美錢嘅評論囉,如果唔係就唔會認為人地係啦。
反對派班人如果要籌款,點解一定要喺遊行示威嘅時候做呀,唔可以好似建制派啦,獨立搞個籌款活動咩?
人地成日話佢地叫人捐錢,係因為呢班人每次都係借遊行示威嚟籌款,咁請問遊行示威係為咗表達訴求定係為咗籌款呀,你講嗰啲 ...

引用:
原帖由 charlir2005 於 2019-1-12 03:41 PM 發表

尋晚長毛直頭吊鳩班集會傻仔咪淨係識行出黎, 記得要捐錢捐錢捐錢

遊行籌款係漏洞來, 應該所有捐款都要實名

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2019-1-12 03:51 PM 發表

所以咪話佢地巧立明目囉。
人地建制派籌款就籌款,啲錢點嚟大家都睇到,反對派就真係唔知佢地啲錢點嚟。
不過,佢地又真係唔可以話俾人知啲錢係由老美嗰度嚟嘅。如果佢地搞個籌款活動,例如拍賣某啲政棍嘅物品咁啦,唔通次次都要由啲老美支持嘅組織捐錢買咩,咁樣就好明顯俾人睇到係乜人支持佢地囉。 ...
為避免受外國影響, 大部份國家都唔容許外國人做政治捐獻, 香港明顯就非常有問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]