• 瀏覽: 21,901
  • 回覆: 4
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 golfboy 於 2019-1-12 11:15 AM 發表

好心啦,冇第二招?成日話人捐$,建制籌就吾出聲!
咁事實次次遊行示威又係成街都係班人喺度籌款喎,咁每次人地見到都講又唔得咩?乜你好驚啲反對派籌款俾人知咩?
又啱嘅,班反對派係咁虛偽嘅,如果俾知搞乜嘢遊行示威,搬咁多唔同理由同藉口出嚟,原來最終目的都係為咗錢,又點可以扮正義喎。
人地建制籌款就擺到明係籌款,同你戴住過遊行示威嘅假面具去呃人又點同呀。如果嗰班反對派要籌款咪正正當當搞個籌款活動,遊行示威就搞番遊行示威,唔好俾人喺度籌款,咁人地又點會成日話你,佢地呢啲係叫做巧立明目呀。

引用:
原帖由 golfboy 於 2019-1-12 03:07 PM 發表

吾係,係D評論員來來去去都得E個point, 呃緊阿爺$,鄧阿爺吾值姐
你呢啲咪係呃緊你老美錢嘅評論囉,如果唔係就唔會認為人地係啦。
反對派班人如果要籌款,點解一定要喺遊行示威嘅時候做呀,唔可以好似建制派啦,獨立搞個籌款活動咩?
人地成日話佢地叫人捐錢,係因為呢班人每次都係借遊行示威嚟籌款,咁請問遊行示威係為咗表達訴求定係為咗籌款呀,你講嗰啲就真係搬龍門想轉移視線啫。
你話人地建制派籌款又無人話,請問你人地建制派係咪搞遊行示威嘅時候去籌款呀。人地建制派籌款就係籌款,啲人捐錢都係明知係籌款活動呀。反對派班人又點呀,要籌款點解唔直接搞個籌款活動,而係要喺啲遊行示威中去搞?仲要好似成行成市咁,簡直係巧立明目囉。你唔好睇下十幾年前嘅遊行係點,有無人話佢地係為咗籌款呀,唔該你盲撐都講番啲合理嘅理據先啦。

引用:
原帖由 型男1號 於 2019-1-12 03:22 PM 發表
呢班賤種
成日為籌款而做戲
重次次都話代表全港市民
真無人格
老實講,佢地要籌款咪搞個籌款活動囉,咁就無人會話佢地啦。
而家就唔係,啲遊行示威就好似為咗籌款咁,嗰啲訴求就好似係為咗籌款而擺出嚟,所以嗰啲遊行示威都變晒質。
班盲反派完全唔肯去反醒下自己嘅問題,點解啲遊行示威人數越來越少?咪就係佢地巧立明目,搞到遊行示威太過濫,又每次都要籌款,參加嘅人都會覺得佢地好似搞籌款多過真心搞遊行啦。
好似今次呢個集會嘅目的咁,班反對派又去英國又去澳洲,連外國人都知係無問題嘅嘢,只係佢地為咗個人目的而去提出訴訟。唔好香港政府唔提出檢控啦,即使佢地去到外國要求人地做嘢,人地都知係檢控唔到啦。如果明知係證據都不足,就胡亂咁檢控,咁先至係假公濟私囉。
不過咁,可能上到庭即使證據不足都好,法官話有罪就有罪啦,可能就係咁班反對派就一定想告上法庭啦。

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-12 03:35 PM 發表
佢地唔知幾醒, 遊行籌款無收據架, 洗黑錢最佳工具, 收金主錢都無人知

點解河童會籌得咁多錢, 真正來源真係靠遊行咩?
所以咪話佢地巧立明目囉。
人地建制派籌款就籌款,啲錢點嚟大家都睇到,反對派就真係唔知佢地啲錢點嚟。
不過,佢地又真係唔可以話俾人知啲錢係由老美嗰度嚟嘅。如果佢地搞個籌款活動,例如拍賣某啲政棍嘅物品咁啦,唔通次次都要由啲老美支持嘅組織捐錢買咩,咁樣就好明顯俾人睇到係乜人支持佢地囉。

引用:
原帖由 Alanleeds243 於 2019-1-12 03:47 PM 發表

幾百人包括反對派政棍 + 反對派議員助理 + 反對派親戚朋友.
其實包括咗幾個反對派嘅黨員或成員,都應該有呢個數目啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]