• 瀏覽: 21,853
  • 回覆: 469
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 charlir2005 於 2019-1-12 03:41 PM 發表

尋晚長毛直頭吊鳩班集會傻仔咪淨係識行出黎, 記得要捐錢捐錢捐錢

遊行籌款係漏洞來, 應該所有捐款都要實名

白痴仔,得一百個妓者又想代表全港人

引用:
原帖由 型男1號 於 2019-1-12 03:22 PM 發表
呢班賤種
成日為籌款而做戲
重次次都話代表全港市民
真無人格
老實講,佢地要籌款咪搞個籌款活動囉,咁就無人會話佢地啦。
而家就唔係,啲遊行示威就好似為咗籌款咁,嗰啲訴求就好似係為咗籌款而擺出嚟,所以嗰啲遊行示威都變晒質。
班盲反派完全唔肯去反醒下自己嘅問題,點解啲遊行示威人數越來越少?咪就係佢地巧立明目,搞到遊行示威太過濫,又每次都要籌款,參加嘅人都會覺得佢地好似搞籌款多過真心搞遊行啦。
好似今次呢個集會嘅目的咁,班反對派又去英國又去澳洲,連外國人都知係無問題嘅嘢,只係佢地為咗個人目的而去提出訴訟。唔好香港政府唔提出檢控啦,即使佢地去到外國要求人地做嘢,人地都知係檢控唔到啦。如果明知係證據都不足,就胡亂咁檢控,咁先至係假公濟私囉。
不過咁,可能上到庭即使證據不足都好,法官話有罪就有罪啦,可能就係咁班反對派就一定想告上法庭啦。

引用:
原帖由 kenlo310 於 2019-1-12 03:44 PM 發表
白痴仔,得一百個妓者又想代表全港人
睇張新聞相, 原來記者仲多過集會者, 毒果仲老作到500人

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2019-1-12 10:50 AM 發表
研私人檢控⋯⋯

流程:
1 激發民憤
2 衆籌 加 其他特殊資金
3 檢控
4 請d乜律師就心照啦
5 結果係點吾重要,大家"志在參與"
另類眾籌啫.

引用:
原帖由 kenlo310 於 2019-1-12 03:44 PM 發表
白痴仔,得幾百個又全港人
幾百人包括反對派政棍 + 反對派議員助理 + 反對派親戚朋友.

嘩有成500市民咁大的氣場真係連聯合國都要正視一下喎

供柒完又供,當香港人傻的嗎?

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-12 03:35 PM 發表
佢地唔知幾醒, 遊行籌款無收據架, 洗黑錢最佳工具, 收金主錢都無人知

點解河童會籌得咁多錢, 真正來源真係靠遊行咩?
所以咪話佢地巧立明目囉。
人地建制派籌款就籌款,啲錢點嚟大家都睇到,反對派就真係唔知佢地啲錢點嚟。
不過,佢地又真係唔可以話俾人知啲錢係由老美嗰度嚟嘅。如果佢地搞個籌款活動,例如拍賣某啲政棍嘅物品咁啦,唔通次次都要由啲老美支持嘅組織捐錢買咩,咁樣就好明顯俾人睇到係乜人支持佢地囉。

500個傻仔

引用:
原帖由 Alanleeds243 於 2019-1-12 03:47 PM 發表

幾百人包括反對派政棍 + 反對派議員助理 + 反對派親戚朋友.
其實包括咗幾個反對派嘅黨員或成員,都應該有呢個數目啦。

又cap水?林卓廷咁落力,佢有無出$?

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2019-1-12 03:51 PM 發表

所以咪話佢地巧立明目囉。
人地建制派籌款就籌款,啲錢點嚟大家都睇到,反對派就真係唔知佢地啲錢點嚟。
不過,佢地又真係唔可以話俾人知啲錢係由老美嗰度嚟嘅。如果佢地搞個籌款活動,例如拍賣某啲政棍嘅物品咁啦,唔通次次都要由啲老美支持嘅組織捐錢買咩,咁樣就好明顯俾人睇到係乜人支持佢地囉。 ...
為避免受外國影響, 大部份國家都唔容許外國人做政治捐獻, 香港明顯就非常有問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]