• 瀏覽: 23,146
  • 回覆: 190
  • 追帖: 2
+9
但商用啲老闆會有壓力俾政府
商用㩒唔得幾耐
平靚正
點捨得唔用
唔係捨唔捨得問題,而係生死關頭,你唔用,對手用左就會頂死你.

引用:
原帖由 剛峰 於 2019-1-14 07:34 AM 發表
商用㩒唔得幾耐
平靚正
點捨得唔用
唔係捨唔捨得問題,而係生死關頭,你唔用,對手用左就會頂死你.
啱啱相反。德國政府話可以用華為。但德國電訊私人公司已經講咗話會檢討同華為合作關係,好大可能中斷合作。

引用:
原帖由 SAM1628 於 2019-1-12 04:10 PM 發表
尾蟈5G 輸華為十幾條街!
尾蟈強d。  人地5Ge 呀 個名都長過5G 50%    尾蟈又贏。

睇走勢,最終佬尾都要向華為跪低!

全世界做電訊裝備既根本只有Nokia,華為/中興,愛立信
高通/三星主要做芯片

你排除華為/中興, 咁Nokia愛立信仲唔起價食住你! 公開話排除華為有多on9喔?或者只是口頭答應,生意就不變
尼幾日看來是後者
引用:
原帖由 xingyexingye 於 2019-1-13 09:40 PM 發表

老美玩西方套餐
專利丫
專到華為中興都有唔少5G專利
當全部都不是必不可繞過
俾佢地可以再研究過
成本一定比華為中興貴
咁貴左又點
除非是政府聯手西方政府不採用華為
商用㩒唔得幾耐
平靚正
點捨得唔用 ...

如果認為5G等於高速流動電話網絡的朋友
抽個時間上19樓補補腦

引用:
原帖由 simpson777 於 2019-1-15 06:27 PM 發表
如果認為5G等於高速流動電話網絡的朋友
抽個時間上19樓補補腦
5G會對傳統生活
帶黎咩衝激
暫時未知
快定慢改變生活
呢下取決於價錢係咪白菜價
垂直鏈式產品發售
華為,小米,萍果,三星
將會比較著數
其應該凸出周邊性的是三星,小米
萍果會否后發先至呢?
有點難,或正是美國部著的
拖一拖
俾萍果周邊上力
但都是貴!
第三世界無可替代俾中國玩曬

引用:
原帖由 xingyexingye 於 2019-1-15 07:31 PM 發表

5G會對傳統生活
帶黎咩衝激
暫時未知
快定慢改變生活
呢下取決於價錢係咪白菜價
垂直鏈式產品發售
華為,小米,萍果,三星
將會比較著數
其應該凸出周邊性的是三星,小米
萍果會否后發先至呢?
有點難,或正是美國部著的
拖一拖
俾萍果周邊上力
但都是貴!
第三世界無可替代俾中國玩曬 ...
你應該未看影片吧
5G網絡有三個牌
第一個流動電訊已被華為拿下, 所以美國只能叫其他國不採華為制式,等華為得物無所用
而特朗普叫囂禁止華為參與競投5G, 是另外2個牌
一個是華物聯網, 將來燈掣電飯煲馬桶街燈廣告招牌,都不用Wifi這麻煩又不安全的制式
第三個牌是美國最介意的無人控制通訊, 各式無人交通工具, 汽車巴士電梯高鐵傳動控制,不用再拉線, 以至軍用戰機機艦都用得上,所以美國一直強調是國家安全問題。

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-1-12 05:58 AM 發表
一旦5G技術真正完成,成為第一個推出大宗交易的國家是中國戰略的一部分。
但華為所謂領先全球並不是新技術,混淆視聽以為真是領先,原來只係投入資金領先,提交專利項目領先,工作人員數量領先,中國建設基站數量多領先而已。 ...
5G唔係新技術?愛立信,諾基亞,高通,鬥到難分難解,何解你話唔係新技術?
華為喺5G專利最多,近25%你估靠人多有用?
唔計基站多少,你當英國佬德國佬意大利佬傻架,人家都同華為測試中,你估美國佬咩,用4G假冒5G厄鳩人。

引用:
原帖由 東敏期權 於 2019-1-21 12:32 AM 發表

5G唔係新技術?愛立信,諾基亞,高通,鬥到難分難解,何解你話唔係新技術?
唔計基站多少,你當英國佬德國佬意大利佬傻架,人家都同華為測試中,你估美國佬咩,用4G假冒5G厄鳩人。 ...
師兄睇睇呢篇文章就知一二,
https://hkxforce.net/wordpress/4506

引用:
原帖由 東敏期權 於 2019-1-21 12:32 AM 發表

唔計基站多少,你當英國佬德國佬意大利佬傻架,人家都同華為測試中,你估美國佬咩,用4G假冒5G厄鳩人。 ...
5G技術滷味輸諗晒喇,如果唔係洗乜出蠱惑搞華為姐!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]