• 瀏覽: 26,503
  • 回覆: 6
+12
講古代法律 一人犯罪株九族 而家你反政府 淨係拉你一個 就真係相當仁慈喇

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-12 02:47 PM 發表

重點是:
咋樣做到 - 共和國國歌 不用苛法也受到愛戴。
劉備都有知心友 關公都有對頭人 之前舞辱國歌 唔需要任何成本 大家可以挖眾取寵 但係而家要付出代價 真心唔滿意中國共產黨嘅人 就睇佢願唔願意付出代價 若果要付出代價都要繼續侮辱國歌 咁就唔係譁眾取寵 而係真實嘅對中共不滿

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-12 04:45 PM 發表

本帖子主張- 共和國國歌 不用苛法也受到愛戴。
而你說的是用苛法強迫內心不服氣的市民 不能表露心中的怨氣。
你嘅智商真係有啲問題 就算冇 都會繼續做侮辱國歌要罰錢 甚至要坐監 都會繼續做 只係避免咗嗰啲貪玩 要出位 嫌願意承受責任 又要出風頭嘅人 利用侮辱國歌呢出位 而家都可以出位㗎 不過要付出代價咋嘛 少少代價都唔肯付出 咁你都唔係好夠決心啫

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-14 01:07 PM 發表

你有沒有興趣代人回應#170? 詳情如下:
咁多年青人噓國歌 對國家不滿可能有啲 但係最重要嘅係刷存在感 而且噓國歌唔需要啲乜嘢成本 但係而家要付出代價 若果真心對中國不滿嘅人 若果唔介意付出代價 咁咪繼續做囉 反政府一定係有付出代價 呢樣係必然嘅 睇下反對派自己認為值唔值得

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-14 05:55 PM 發表

謝謝你。
你這句“年青人噓國歌 對國家不滿可能有啲 但係最重要嘅係刷存在感 ”
首先,什麼是‘存在感’?
即係平時冇乜人留意 特登做啲嘢等多啲人睇 況且唔使任何成本 明白未 估唔到你中文咁差 學人上討論區

引用:
原帖由 ononkaycourt 於 2019-1-14 10:35 PM 發表

樓主係有料就唔會block 人啦,今人反佢嘅比佢block 哂另開新post D7佢,呢度同佢多講無意思,反正唔啱佢聽又話你離題又block 人,佢係從來唔會正面同人討論架,有網友指正佢錯誤都比佢block 咗,俾人篤爆到而家都未道歉! ...
收到 不過今次都講到佢冇聲出

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-15 12:19 AM 發表

。版規不允許登Youtube,你自己查這兩個 youtube標題:
1.“曝中國香港球迷世預賽再噓國歌 恐難逃FIFA重罰‘’
2. The Tensions Happened In Canton-Hongkong Soccer Match
全場幾千球迷一起唏噓國歌, 齊聲怒罵。
你覺得那是 ‘’刷存在感‘&rsq ...
講過啦 一班冇腦嘅人 做一啲唔需要成本 又有黃色媒體報道嘅事 做完覺得好開心 有存在感 但係當要付出代價 係唔係真心要做這件事 就知道啦 真心嘅業革命分子 死都要做 而家 淨係罰下錢同埋坐監 若果意志堅定嘅 咪繼續做囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]