• 瀏覽: 26,378
  • 回覆: 577
+12
引用:
原帖由 nigel2014 。。2, 你有呢個習慣,我合理懷疑。 ...

那些唏噓國歌的球迷,你是否在樓上罵他們 “人X”?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-28 02:20 PM 發表

算吧啦~黑心爛布,你啲低級誘導,根本唔會有人上當,只會顯得你詞窮理屈,大大方方承認自己有錯有幾難~
ps.咩叫做<唏>噓的球迷…

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-28 02:20 PM 發表

你咁就算回覆討論?

無料就咪撩我同你玩啦!

引用:
原帖由 nigel2014 。。。又憑乜可以侮辱我國家?對付班人渣,我認為最好判打靶! ...
你是不是想否認你曾經罵那些球迷 “人X”?
上述引言是否你的留言?
2.
我強調這個,是想舉一個活生生例子—— 一般人發洩憤恨的方法:罵人。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-28 03:54 PM 發表

你是不是想否認你曾經罵那些球迷 “人X”?
上述引言是否你的留言?
2.
我強調這個,是想舉一個活生生例子—— 一般人發洩憤恨的方法:罵人。 ...
我鬧班人渣,使乜否認呀?

政府吾啱,咪鬧政府囉,關支國旗,國歌咩事呀!
你有情緒,我都有,洩憤吾係大晒,做任何事都要有底線。你噓我國歌,我可吾可以小你老X?

引用:
原帖由 nigel2014 “我鬧班人渣,使乜否認呀?政府吾啱,咪鬧政府囉,關支國旗,國歌咩事呀!
你有情緒,我都有,洩憤吾係大晒,做任何事都要有底線。你噓我國歌,我可吾可以小你老X? ...

你首先搞清楚:唏噓國歌的是球迷,不是我。
第二,他們不是‘’鬧‘’,你說他們是人X,你自己說是否罵他們。
------
如果你是【正如引用你說的‘’我鬧班人渣,使乜否認呀“】罵人,那麼是誰在洩憤?
------
你說“底線”, 那麼,你剛剛用的“我可吾可以小你老X?”是否你的底線?
---------
無論如何,本帖子是勸諭政府不要失德【例如 UGL案子,DQ議員】,而且對症下藥,查找為啥球迷唏噓國歌。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-28 09:33 PM 發表

你首先搞清楚:唏噓國歌的是球迷,不是我。
第二,他們不是‘’鬧‘’,你說他們是人X,你自己說是否罵他們。
------
如果你是【正如引用你說的‘’我鬧班人渣,使乜否認呀“】罵人,那麼是誰在洩憤?
------
你說“底線”, 那麼,你剛剛用的“我可吾可以小你 ...
律政署已經解釋咗UGL案件。
連宣誓都唔尊重有咩資格做議員?
政府要做嘅都做晒,有咩失德?
你認為係無實則證據下再調查UGL就唔失德?
你認為律政署做事無守則?
一個連宣誓都唔尊重嘅議員會真心為香港人服務?
連一啲都唔識尊重嘅人都唔可以DQ呢個政府重有咩用?
唔DQ就先係政府嘅失德。
班球迷係因為UGL先噓國歌咩?
為反而反。
幾好嘅國家都有人反政府。
唔通會因為呢一小撮人就唔立法或改法律先叫唔失德?

引用:
原帖由 mart1212 。。。。唔通會因為呢一小撮人就唔立法或改法律先叫 ...

有沒有留意,本帖子主旨是什麼?
你有沒有辦法令那些唏噓國歌的人消除他們心中的怨憤?

政府點失德?
你勸喻啲咩?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-28 10:58 PM 發表

有沒有留意,本帖子主旨是什麼?
你有沒有辦法令那些唏噓國歌的人消除他們心中的怨憤?
點解要消除呢一小撮人嘅怨憤?
佢哋為反而反,點幫?(足球比賽咋,都要搞埋啲小動作。)
呢班人要港獨呀,你俾佢啦!咁就無怨憤喇!
你又有咩好見議丫?
俾佢地港獨好唔好?

引用:
原帖由 nigel2014。。。,你先把本帖重頭再仔細閲讀每則留言,然後再跟我討論。

那麼說說這個留言,該人表示他沒有辦法解決 導致球迷憤恨執政者的源頭。
後記:為啥該人在你沒有回應棘手問題的時候就出來?

原帖由 浪裏白條 於 2019-1-28 11:23 PM 發表

那麼說說這個留言,該人表示他沒有辦法解決 導致球迷憤恨執政者的源頭。
後記:為啥該人在你沒有回應棘手問題的時候就出來?

(為啥?因為呢位網友已經被你拉黑當然不能回應啦。仲係度扮晒嘢咁。拉黑你叫人點回應呀。)

我就係睇唔過你啲咁嘅人先插隊。

點好嘅政府都有人反,你認為政府為迎合一小撮人就可以解決問題?
歌你可以唔唱但唔可以唔尊重。
邊個國家都容忍唔到!更何況係香港。

你老味丫,又玩拉黑。
拉黑都照講:
香港有七百幾萬人,人人都有唔同訴求。政府係咪要為每人個人訂立唔同嘅法例?
就係呢班人香港先要立國歌法。對我無影響。我唔識唱,但唔會噓囉!

下面#478

(讓我們用另外一個角度:
在你的思維中,將來有沒有任何什麼情況會令你唾棄統治你的當權者?
如果你到時候真的遇到這情況,而你沒有任何方法改變那個政治環境,你會用什麼方法發洩怨恨?)

睇吓你幾咁小丑丫!

已經拉黑咗我,扮到我無言以對。(相信另一位網友情況同我一樣。)
拉黑咗又點:點解會唾棄政府?
英國佬走時掉低本BNO俾港人我都未唾棄。英國佬欠97年前嘅港人居英權呀,我都未駛發洩啦。
噓國歌就係發洩?
要發洩咪學北愛爾蘭咁囉!
發洩可以解決問題咩?
班球迷發洩完又點?咪香港立國歌法囉!解決到問題咩。

引用:
原帖由 mart1212 。。。邊個國家都容忍唔到!更何況係香港。

讓我們用另外一個角度:
在你的思維中,將來有沒有任何什麼情況會令你唾棄統治你的當權者?
如果你到時候真的遇到這情況,而你沒有任何方法改變那個政治環境,你會用什麼方法發洩怨恨?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-28 11:41 PM 發表

讓我們用另外一個角度:
如果你到時候真的遇到這情況,而你沒有任何方法改變那個政治環境,你會用什麼方法發洩怨恨? ...
你都幾趣緻喎,民主社會唔係小數服從多數咩,你不甘願也得低頭…政府吓吓就小民民意,就變民粹主意,特權社會,莫非你嚮往呢種世界

引用:
原帖由 黃金肥牛 於。。。莫非你嚮往呢種世界

球迷唏噓國歌,凡十多次。北京中央受不了被拆臺的感覺。
於是,【我測度】有些中層官員想到一個辦法:把 唏噓國歌 刑事化。
你既然進來參與討論,【假設你對政治很有興趣,而不是來吹水】,你覺得一樓說的方法好,還是 國歌法立法 好?
可否提出你的理由?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]