• 瀏覽: 26,387
  • 回覆: 577
+12
引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-17 09:06 PM 發表

留意 中國遊客在瑞典,

央視記者在倫敦。
2. 你自忖,跟他們有沒有區別?
3. 一般而言,執政者的素質,會決定 民心所向。同不同意?
4. 這就是本帖子一樓的真諦也。 ...
你要人認同唔難,你要人反港反政府亦無問題。
但係咪要提證?
你回應要勸戒政府,要勸戒政府啲咩?
你講嘅中國遊客係瑞典,同央視記者係倫敦又同本帖有啲咩關系?

你可以講題外話,其他人唔可以?
47個豬頭係唔係本帖嘅真諦?

引用:
原帖由 mart1212 。。中國遊客係瑞典,同央視記者係倫敦又同本帖有啲咩關系? ...

-
中國遊客係瑞典,同央視記者係倫敦--在一定程度上 反映內地文化。【表現在某些中層官員在鏡頭面前】。
2.本帖子所指的執政者,包含五湖四海的,不單是香港。
3.香港人唏噓國歌,除了具體政策【逐步蠶食香港文化,溫水煮蛙 令香港逐步赤化。6-7個涼粉 沒有被起訴 等等】,還有那些發言者的嘴臉。
4.所以,中國遊客係瑞典,同央視記者係倫敦 這倆事情所表達的-- 咄咄逼人,賊喊捉賊。我希望- 有則改之無則加勉。改善之後,民心回轉,就會很尊重國歌。這就是一樓的論點。
5.好不好?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-17 10:14 PM 發表

-
中國遊客係瑞典,同央視記者係倫敦--在一定程度上 反映內地文化。【表現在某些中層官員在鏡頭面前】。
3.香港人唏噓國歌,除了具體政策【逐步蠶食香港文化,溫水煮蛙 令香港逐步赤化。6-7個涼粉 沒有被起訴 等等】,還有那些發言者的嘴臉。
4.所以,中國遊客係瑞典,同央視記者係倫敦 這倆事情所表達的-- 咄咄逼人,賊喊捉賊。我希望 ...
你自己在用不斷撒謊及捏造事實的方式試圖論證國歌草案是苛法
被人揭穿謊言之後現在又說這不是重點?
你還對不對自己說的話負責任?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-17 10:14 PM 發表

-
4.所以,中國遊客係瑞典,同央視記者係倫敦 這倆事情所表達的-- 咄咄逼人,賊喊捉賊。我希望 ...
點樣民心回轉?
全港人噓國歌?
你係金紫荊廣場見到?
一小撮人就代表全部?
香港赤化?
香港回歸後點赤化法,赤化咗啲咩?
舉個例嚟聽吓?
有論據我點解唔企出嚟?
現在香港係為咗一小撮人先立法。
賊喊捉賊?邊個係賊都未知。

引用:
原帖由 mart1212 。。,赤化咗啲咩? ...

在樓上已經問你了:你來討論區幹嘛?
吹水?消磨時間?為市民幸福?
2.本帖子勸勉執政者切勿失德。
難道你希望他們失德?

引用:
原帖由 kim_12346 :你自己在用不斷撒謊及捏造事實的方式試圖論證國歌草案是苛法
被人揭穿謊言之後現在又說這不是重點?你還對不對自己說的話負責任?

三年來你不斷抹黑 一些apparently anti-government 的論者。
2.如果你不就著一樓的論點回應,那麼。。。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-17 10:48 PM 發表

三年來你不斷抹黑 一些apparently anti-government 的論者。
2.如果你不就著一樓的論點回應,那麼。。。
我已經把相關資料全部列出來揭穿你的謊言
本身已經是黑
又何需要我來抹黑呢?

引用:
原帖由 kim_12346:本身已經是黑,又何需要我來抹黑呢?
懂不懂中文:
就著一樓的論點回應,最後機會--
給你一個容易的一樓論點:
國歌法草案內容,你覺得哪點可以更符合香港民情?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-17 10:46 PM 發表

難道你希望他們失德?
你成日話失德,點失德法?
你發帖吹水多啲喎!
叫人自己上網揾政府點失德就叫謀福祉?
咁你謀咗啲咩福祉?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-17 10:54 PM 發表

懂不懂中文:
就著一樓的論點回應,最後機會--
給你一個容易的一樓論點:
國歌法草案內容,你覺得哪點可以更符合香港民情?
不好意思
我不會給你有矇混過關繼續誤導他人的機會
關於"嚴峻73倍"的謊言
你不明確認錯致歉
在一切關於國歌法的討論當中
我會一直追究
不要以為把我黑名單
你就能夠繼續掩耳盜鈴

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-17 10:46 PM 發表

難道你希望他們失德?
你話赤化丫嘛,就同你講赤化。你被赤化咗啲咩?

引用:
原帖由 mart1212。。叫人自己上網揾政府點失德就叫謀福祉?
It takes two persons to tango.
Casting pearls before swine.
2知不知道 灰姑娘的 玻璃鞋?
3.一樓的論點就好像玻璃鞋,只有灰姑娘可以穿得上。
4.如果你不覺得 中層幹部 或者香港高官曾經失德,也不會影響你咀嚼一樓的。
5.簡單而言:中層幹部只要屬意 重新調查梁振英UGL案子,唏噓國歌的人數起碼減少一半。

哪,睇吓新聞啦。削減60歲綜援我都覺得政府涼薄㗎!
呢啲咪事實囉!
有理據點會唔企出嚟出聲?

引用:
原帖由 kim_12346 於 。。不要以為把我黑名單,你就能夠繼續掩耳盜鈴 ...

在罰則這個問題上,你說 15天是最低消費,是錯誤的命題。
至於你開的帖子香港的國歌法草案,所列的罰則比中國大陸的國歌法的罰則,嚴峻73倍"
用你的人眼看看紅字。
再查一查 基本法附件三。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-17 11:01 PM 發表

It takes two persons to tango.
Casting pearls before swine.
2知不知道 灰姑娘的 玻璃鞋?
3.一樓的論點就好像玻璃鞋,只有灰姑娘可以穿得上。
4.如果你不覺得 中層幹部 或者香港高官曾經失德,也不會影響你咀嚼一樓的。
5.簡單而言:中層幹部只要屬意 重新調查梁振英UGL案子,唏噓國歌的人數起碼減少一半。 ...
梁振英案律政署已經清楚交代?
有問題要立法有咩唔啱?
同玻璃鞋有咩關係?
邊個官員失德。請舉證?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]