• 瀏覽: 26,395
  • 回覆: 577
+12
引用:
原帖由 andrewidv 於 2019-1-17 12:43 PM 發表

好簡單,要互相尊重。
咁邊個唔尊重呀?而家又互相尊重?

好簡單,我最少會尊重其他人,尊重講甚麼不同言語的人。
絕對唔會好似內地人咁講:
廣東話,我聽不懂。
廣東話,我不會說。

引用:
原帖由 andrewidv 於 2019-1-17 12:59 PM 發表
好簡單,我最少會尊重其他人,尊重講甚麼不同言語的人。
絕對唔會好似內地人咁講:
廣東話,我聽不懂。
廣東話,我不會說。
聽唔識,就係唔識,唔識就應該扮識?咁先係尊重?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-16 10:55 PM 發表

有沒有鏈接?
喂埋入你口。

https://youtu.be/eJe_0AeA01U

https://youtu.be/P6QwXCspzI0

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-17 01:15 PM 發表

聽唔識,就係唔識,唔識就應該扮識?咁先係尊重?
我一向都係唔識就扮識,係對方理解唔到,唔識聽就發皮氣。

引用:
原帖由 andrewidv 於 2019-1-17 01:23 PM 發表

我一向都係唔識就扮識,係對方理解唔到,唔識聽就發皮氣。
原來你一向唔識扮識,難怪難怪。

引用:
原帖由 mart1212 :
1.點為市民謀福利?揾政府失德就可以謀福利?2.吹水。你認為自己係吹水?激動?點解會激動?
而家又唔提三權?係你話無喎。點解又唔提。舉證囉。有嘅話我無理由唔認同喎! ...
.。,
你是否想全力勸服沉默瀏覽者,香港政府完全沒有失德,梁振英是白璧無瑕,鄭若驊是頂呱呱?

引用:
原帖由 nigel2014 :喂埋入你口。

https://youtu.be/eJe_0AeA01U

https://youtu.be/P6QwXCspzI0

朋友,那是2015年的比賽。

你又是否有證據證實梁振英鄭若驊有罪?
作為一個律師是否唔需要舉證?
人無完人,無人可以講誰有罪誰無罪,一切都要從證據方面去睇 .
你認為我勸服沉默瀏覽者?
你係誘導緊沉默瀏覽者認同二人有罪。
咁嘅行為唔應該係律師應有嘅操守。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-1-17 02:40 PM 發表

.。,
你是否想全力勸服沉默瀏覽者,香港政府完全沒有失德,梁振英是白璧無瑕,鄭若驊是頂呱呱?
你又是否有證據證實梁振英鄭若驊有罪?
作為一個律師是否唔需要舉證?
人無完人,無人可以講誰有罪誰無罪,一切都要從證據方面去睇 .
你認為我勸服沉默瀏覽者?
你係誘導緊沉默瀏覽者認同二人有罪。
咁嘅行為唔應該係律師應有嘅操守。

引用:
原帖由 mart1212 。。。你認為我勸服沉默瀏覽者?。 ...

你剛剛在樓上說,來討論區不一定能幫助市民。
本帖子就是勸勉執政者:得民心的天下。水能載舟亦能覆舟。
2.如果你是全心為政府,梁振英 或 鄭若驊護航,你可以落落大方承認。
如果不是,也可以鄭重聲明。

引用:
原帖由 傷心尋回犬。。。為保持公正,由警方調查涉及廉政公署的罪行

這首歌是否貶損 共和國國歌?:--

起來、起來、起來、起來,今晚大家不想去街」
{歌手李克勤《球迷奇遇記》的第一句歌詞,}

引用:
原帖由 absdorfhq 。。,問你如何解決添,你呀,無認真睇人地嘅回覆,問完又問. ...

有網友引用了本帖子這一句在另外一個場合討論,對不對?:--
"香港的國歌法草案,所列的罰則比中國大陸的國歌法的罰則,嚴峻73倍"

引用:
原帖由 kim_12346 。。。相信大家是心裡有數

你所引用的本帖子帖文【去另開帖子】,原文和發表時間是這樣的:

[回應這位網友absdorfhq 所說:
[係咪唔同意你嘅見解叫吹水?很明顯你盡量想梁振英有什麼冬瓜豆腐/quote]
【原帖由 浪裏白條:本主題作者 發表於 2019-1-14 10:43 AM
你有多一個機會:
請解釋,為啥有市民唏噓國歌?根源是對哪些事情有怨氣?
為啥香港的國歌法草案,所列的罰則 比中國大陸的國歌法的罰則,嚴峻73倍? ... [/quote]

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-17 01:26 PM 發表

原來你一向唔識扮識,難怪難怪。
原來佢一向都係唔識就扮識,但又加把口埋嚟講?講嚟講去講到依家仲講?對方越聽就越唔明佢講野?時間久了對方就發皮氣
仲好意思講出黎俾人笑
完美示範,面係人地俾,架就自己丟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]