• 瀏覽: 12,182
  • 回覆: 165
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 焦急硬硬的羊 於 2019-1-12 23:03 發表

廢坑只會老吹
咁有咩支持你講法?

引用:
原帖由 mo88 於 2019-1-12 09:15 AM 發表
成日屌中國人果DL樣,可唔可以擺埋你個樣上來,睇下香討係咪咁多外國朋友?
你咁那愛國
快啲擺你自己張車頭相嚟香討
等大家可以向你欽脛下

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-1-12 08:30 AM 發表
好心「平果妓者毒天使」用下個腦先寫報導啦。日本有公屋,笑死人。

不如咁,嘅然大陸人可以住,香港人都得嘅。
教下大家點申請嘛,不要藏私。:smile_03 ...
明係 viu tv
都入蘋果數
錢唔是咁賺的
都係講你果句爛鬼嘢啦
無睇內容係唔須要回覆

引用:
原帖由 H5N1抗菌素 於 2019-1-11 11:08 PM 發表
究竟反映了什麼
講得中國咁好點解又要去日本 又要霸佔人哋當地公共 福利, 中國人是人嗎

我老婆係大陸人,都話大陸人唔夠文明

引用:
原帖由 Venus8989 於 2019-1-12 04:42 PM 發表
係日本點住得公屋?入籍都難瓜
公營房屋可以不是公營資助房屋,
根據網上的資料,那個節目提及的UR機構是好似香港的市建局的。
而且租客的申請資格是可以是外國人的。
再者,申請資格只有最低收入要求。

wikipedia說:
Urban Renaissance Agency (獨立行政法人都市再生機構 Dokuritsu gyōsei hōjin Toshi saisei kikō), also known as (UR, 都市機構, UR都市機構), is a semipublic Independent Administrative Institution, and is an agency responsible for Japanese housing. It provides housing at rates pegged to the market

即是要交市值租金的

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-1-12 08:30 AM 發表
好心「平果妓者毒天使」用下個腦先寫報導啦。日本有公屋,笑死人。

不如咁,嘅然大陸人可以住,香港人都得嘅。
教下大家點申請嘛,不要藏私。:smile_03 ...
最緊要收入高過最低要求,因為是公營房屋,不是公營資助房屋。

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-1-11 11:03 PM 發表
ViuTV節目《人住公屋我住公屋》今晚(1月11日)係最後一集,內容更加高潮一浪接一浪,見慣自由行嘅港人一定會好有共鳴,甚至越睇越嬲。
事關日本川口市芝園團地(公屋)住咗大量中國人,佢哋影響土生土長日本居民之餘,更大大聲數臭:「日本呢度食得唔好,邊有中國食得咁好啫,喺中國想食...

https://vmagimg.next.hk/video/20190111/720pix/1547201693_ ...
一兩個能代表全中國嗎? 你拿d唔正常的比,咁香港出過一個屯門色魔和一個雨夜屠夫, 咁全香港男士都係色魔和屠夫

華僑

果班高質黃絲扮大陸人走去扶桑搞和平佔公⋯⋯屋,夾埋毒果過大陸一楝

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-1-12 12:06 AM 發表

哨牙仔瞞住爸爸與肥老泥有勾結
唔怪得之老豆係咁切資啦

引用:
原帖由 2018mido100 於 2019-1-15 11:11 PM 發表

絕對同意!

99妖視根本反中宣淫!

不斷乜房屋問題,擺明又係為佔中5周年做勢!
Viu TV節目「接地氣」,反映社會問題; 不像CCTVB,專播大陸人心歹毒劇,毒害香港人!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]