• 瀏覽: 12,176
  • 回覆: 165
  • 追帖: 2
+4
中國年青代已大大不同佢父母性格這事若多返內地就觀察到,反為我覺得自已香港人部份真麻煩,投訴多、每事要著數、貪得無厭、個人主義。

點解會住到人地既公屋。 日本政府又容許

點解佢地有本事入到日本籍?

成日屌中國人果DL樣,可唔可以擺埋你個樣上來,睇下香討係咪咁多外國朋友?

引用:
原帖由 D76897777 於 2019-1-12 09:12 AM 發表
點解會住到人地既公屋。 日本政府又容許
死囉港女又發現出路移民日本囉,港男在港可競爭的港女又少左囉!

其實,中國人移居自秦始皇時有紀錄,根本大部分日本人都係中國人血統,所以日本有中國人,是自然不過。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-1-12 09:15 AM 發表

死囉港女又發現出路移民日本囉,港男在港可競爭的港女又少左囉!
D港男鍾意娶大陸女人幫手拎公屋綜援,被大陸女人呃晒d錢,就揾社工分多層公屋

引用:
原帖由 省委書記3 於 2019-1-12 02:52 AM 發表
一講大陸人 香港人就高潮啦 
已射

中共人

引用:
原帖由 mo88 於 2019-1-12 09:15 AM 發表
成日屌中國人果DL樣,可唔可以擺埋你個樣上來,睇下香討係咪咁多外國朋友?
係中共人才對

中國人可以住日本公屋??

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-1-11 23:03 發表
ViuTV節目《人住公屋我住公屋》今晚(1月11日)係最後一集,內容更加高潮一浪接一浪,見慣自由行嘅港人一定會好有共鳴,甚至越睇越嬲。
事關日本川口市芝園團地(公屋)住咗大量中國人,佢哋影響土生土長日本居民之餘,更大大聲數臭:「日本呢度食得唔好,邊有中國食得咁好啫,喺中國想食...

https://vmagimg.next.hk/video/20190111/720pix/1547201693_ ...
可以長住日本!港人吃不到的葡萄好酸,又一地玻璃

引用:
原帖由 蛙蛙蛙蛙蛙 於 2019-1-12 09:18 AM 發表

D港男鍾意娶大陸女人幫手拎公屋綜援,被大陸女人呃晒d錢,就揾社工分多層公屋
留意呢班失敗者做過乜先啦!有絕大部份呢類所謂苦主港男娶佢地返黎係為推佢出去打工幫補家用,晚上又唔洗出街叫g, 如港男真係咁對大陸妻,又真係好難怪大陸妻咁對你。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-1-12 08:30 AM 發表
好心「平果妓者毒天使」用下個腦先寫報導啦。日本有公屋,笑死人。

不如咁,嘅然大陸人可以住,香港人都得嘅。
教下大家點申請嘛,不要藏私。:smile_03 ...
真係未聽過日本有公屋?日本一向係由企業照顧員工,所以廿年前好多企業倒閉就出現好多露宿者
仲有,就算有公屋,中國人可以住?日本好難入藉,多年前去日本旅行,有個嫁日本人13年的中國女人入到藉,勁到賣新聞,如果入到就是日本人啦!

引用:
原帖由 911usa 於 2019-1-12 09:25 AM 發表

可以長住日本!港人吃不到的葡萄好酸,又一地玻璃
去過日本就知,日本旅遊區的店舖,而家多了得多的大陸僱員,買野方便左,節奏又便利左。其實,大陸人而家是救緊日本這老化問題。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]