• 瀏覽: 15,260
  • 回覆: 187
  • 追帖: 2
+24
引用:
原帖由 samsampigpig 於 2019-1-12 03:52 PM 發表

閣下法國人??
係法國生活?
如果我真的是法國人有如何呢?

移民強國
但又講係利害鳥餓的角
又甘多人移民
唔通別有用心

引用:
原帖由 rabbit13 於 2019-1-12 02:52 PM 發表

冷麵
冷麵夏天先提供

劏隻狗劏隻貓囉,大陸人唔能係唔識下話

知拿人口裡說愛國......身體卻住在大日本帝國..........

其實日日食都悶嘅,間中食下就好味

睇完噚晚果集, 我只係想講:
盤菜螢子真係好正😚

不奇怪,就算在香港,大陸來的移民就算沒做甚麽,都有本土人暴怒「滾回去」

引用:
原帖由 鍾震唇 於 2019-1-11 09:56 PM 發表
中國人住在日本,不僅嫌日本住得差吃得也不好,也不願了解日本文化跟習慣,多次跟日本人引發衝突,讓日本人受不了「中國人滾回去」。

據香港《ViuTV》報導,埼玉縣川口市具有40年歷史的住宅區,有一半的住戶是中國人,隨處都聽到有人說中文,出入還都會看到中文告示,一位住在當地的中國大媽說她根本不會日文,「上了年紀怎麼學習,記憶力不好」,並且說在日本吃得不好、朋友也不多,「怎可以跟中國的食物相比,中國要吃 ...
即係同訓街79日果d人成日話香港咩都唔好,唔認係中國人
但又瀨死係中國香港無薑燒身份證盲目抹黑香港既垃圾一樣咁PK

引用:
原帖由 belady 於 2019-1-12 05:06 PM 發表
即係同訓街79日果d人成日話香港咩都唔好,唔認係中國人
但又瀨死係中國香港無薑燒身份證盲目抹黑香港既垃圾一樣咁PK
瞓街個班係畜牲賤種, 唔係人

引用:
原帖由 mm170240279 於 2019-1-12 05:10 PM 發表
瞓街個班係畜牲賤種, 唔係人
佢地食咩大既呢

引用:
原帖由 cyberduct 於 2019-1-12 12:26 AM 發表
其實日本好多好多中國人生活,個新聞只係囉1,2個cast 來講,大把中國人同日本人生活得好和睦
呢啲咪叫做斷章取易囉毒果最強

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]