註冊 登入

[國際新聞評論] 在日強國人嫌東西難吃住得差 當地人暴怒「滾回去」

呢的人,係咪俾皇軍擄去做奴隸

「「qe9263 fb666 」」  飛天盒仔 vvoy Bigwai 加入黑名單系列

木格 鹹濕新聞專家,呵呵

不要與「黑」X 豬(豬)對話,因為他們口裏有一蠱死老鼠難聞臭味,呵呵
精選樓盤
引用:
原帖由 富加美 於 2019-1-12 12:04 AM 發表

來來去去拉麵,咖哩豬扒飯,串燒,花樣唔多,係面包比較好食,好多都未必啱中國人食,面鼓湯飯團都好一般。
煲湯這個超同意, 成日都得嗰幾款, 差中國人一大截.

回覆 引用 TOP

@原來日本有公屋

@133331628
引用:
原帖由 鍾震唇 於 2019-1-11 09:56 PM 發表

中國人住在日本,不僅嫌日本住得差吃得也不好,也不願了解日本文化跟習慣,多次跟日本人引發衝突,讓日本人受不了「中國人滾回去」。

據香港《ViuTV》報導,埼玉縣川口市具有40年歷史的住宅區,有一半的住戶是中國人,隨處都聽到有人說中文,出入還都會看到中文告示,一位住在當地的中國大媽說她根本不會日文,「上了年紀怎麼學習,記憶力不好」,並且說在日本吃得不好、朋友也不多,「怎可以跟中國的食物相比,中國要吃 ...

我只係「其中一個」被佢哋「黑名單」:版煮報夢,被監控會員 253, 133331628, Pink-puncher,鍾無豔, WongManTak
仇中反中最鍾意用「黑名單」維穩

回覆 引用 TOP

@133331628 係喎,差啲唔記得日本仲行緊「帝制」。
引用:
原帖由 133331628 於 2019-1-12 08:19 AM 發表

我只係「其中一個」被佢哋「黑名單」:版煮報夢,被監控會員 253, 133331628, Pink-puncher,鍾無豔, WongManTak
仇中反中最鍾意用「黑名單」維穩

回覆 引用 TOP

在日本的中國人,食唔慣無溝渠油煮的菜式

要長住,首先要習慣食凍飯.....

引用:
原帖由 133331628 於 2019-1-12 08:19 AM 發表

呢個帖的人諗多咗,呢班人唔係乜柒遺孤,只係過去做餐館而已。

引用:
原帖由 johnny9236 於 11/1/2019 23:39 發表

電視D日本旅遊節目吹到日本乜都好食,
其實都係誇大好多.
因為是廣告客戶dont形油的節目,一星期七日都有,悶到你要關電視機

「我」也是「其中一個」被牠們拉「黑」:漢奸, 汪汪屎,西施走狗,屍屍pdllm
作者已被封鎖,內容自動屏蔽  收起/展開 發表於 25/10/2018 12:41        1#

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ch_margaux 於 2019-1-12 12:24 AM 發表

滾回去

任何時候, 都唔應該放呢張圖出黎.
因為, 會洩露國家機密

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 九龍聞正私處 於 2019-1-11 11:45 PM 發表

好多GG Na新移民黎香港都係甘講,我心諗成曰講GG Na甘好,香港甘好,做乜唔死返去
中國真係咁好, 就唔會走.

引用:
原帖由 josonlai 於 2019-1-11 11:59 PM 發表

練法輪功。。
可能等拍AV...日本仔呢家嘢無極限

回覆 引用 TOP

全世界最多敗類是強國, 不知幾多大陸人假結婚來香港

【新移民逼爆公屋申請中心】單程證夫婦來港一年即拿籌 褔建女:好多朋友3年上樓, 一人單程證 申請十幾人團聚 ,一路排公屋,一路係大陸做野,係香港永遠顯示零收入零資產大陸維穩狗

回覆 引用 TOP

又係毒果

回覆 引用 TOP

佢地係移左民既人,可惜人家依然當佢係強國人。

日本高級民族巴閉了,唔需要中國遊客生意了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。